Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 05.02.-09.02.2018

Datum objave: 12.02.2018

Iako se ne može reći da je to bio isključivi razlog, možemo uočiti da je trenutna volatilnost i neuravnoteženost na svetskim berzama imala uticaja i na pad na domaćoj berzi u prethodnoj nedelji. Promet u trgovanju je bi prilično mali – 1 milion EUR kada su u pitanju akcije i svega 1,2 miliona u slučaju obveznica. BELEX15 izgubio je 1,34% a BELEXline 1,22% na nedeljnom nivou.

Jedinstvo Sevojno (JESV) je uz promet od 37 miliona RSD bilo najtrgovanija hartija, što odavno nije bio slučaj. Cena akcije se međutim nije promenila i ostalo je na 5.000 RSD a najveći deo ovog prometa realizovan je u utorak. Novosti iz ove kompanije nije bilo. Poslednje što znamo je da je veliki ugovor na procesu odsumporavanja u TENT-u potpisan te da će realizacija početi verovatno krajem tekuće godine.

Galenika Fitofarmacija (FITO) je druga najtrgovanija hartija sa prometom od 24 miliona RSD i rastom cene od 1,1%, na nedeljnom nivou. Upadljivo je sada na ovim inače niskim prometima na tržištu da je ova hartija u top pet trgovanih u poslednjih nekoliko nedelja. Moguće je da je razlog tome očekivanje dobrih rezultata za kraj godine, premda je rezultat manje/više poznat zbog prirode posla i objave iz pre polovine godine.

Na NIS-U (NIIS) je ostvaren promet od 18 miliona RSD, uz pad cene od 1,1%. Nafta je u padu na svetskom tržištu, što kompaniji neće pogodovati u ovom period. Inače, Jadranski naftovod (JANAF) saopštio je da su njihovi novi ugovori sa NIS-om (NIIS) i mađarskom MOL grupom vredni 500 miliona kuna (oko 67 miliona EUR). Početkom poslovne 2018. godine, JANAF je nastavio intenzivne poslovne aktivnosti na međunarodnom tržištu te ugovorio nove poslove sa stranim partnerima - Naftnom industrijom Srbije, koji je u vlasništvu Gazpromnefta, i MOL grupom - navodi se u saopštenju.

Među trgovanijim hartija našli su se i Energoprojekt (ENHL) i Aerodrom Beograd (AERO), na kojima su ostvareni prometi od 8,2 i 5,3 miliona RSD, respektivno. Aerodrom ostaje stabilan na blizu 1.800 RSD po akciji a Energoprojekt je izgubio 7,8% I tako I doprineo padu indeksa na nedeljnom nivou.

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »