Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 09.04.2018

Datum objave: 09.04.2018

SERBIA:

Beogradska berza je zatvorena zbog vaskršnjih praznika
Beogradska berza je zatvorena zbog vaskršnjih praznika

REGION:

SBITOP dobio 0,79% protekle nedelje
Indeks SBITOP je protekle nedelje dobio 0,79%, a od početka godine 2,15%. Nedeljni dobitnici su Cinkara Celje, sa rastom od 1,99% i Triglav sa skokom od 1,9%, i to je najverovatnije posledica činjenice da se na ovim kompanijama očekuju solidne dividende.
Izvor: Ilirika

Petrol širi poslovanje kroz city centre
Vodeća energetska kompanija u Sloveniji, Petrol (PETG), planira da proširi svoje poslovanje kroz otvaranje shopova u centrima najvećih slovenačkih gradova, poput Ljubljane, Kranja, Celja i Maribora. Otvaranje prvih prodavnica očekuje se u maju tekuće godine.
Izvor: Ilirika

Impol uvećao izvoz za više od četvrtinu u 2017
Slovenački proizvođač aluminijumskih aplikacija, Impol, u prošloj je godini imao izvoz od 629 miliona EUR, što je za oko 28% više nego godinu dana ranije, objavila je kompanija u petak. Impol je matična kompanija srpskom Impol Sevala (BELEX: IMPL).
Izvor: Ilirika

SIJ ostvario prihod od preko 1 milijarde EUR ali uz pad profita
SIJ grupa, koja se bavi proizvodnjom metalnih aplikacija a delom i prehrambenim biznisom, je u protekloj godini ostvarila prihod od preko 1 milijarde EUR, tačnije 1,012 milijarde EUR. Neto profit kompanije je međutim umanjen za skoro 2/3 na 17,6 miliona EUR, pokazuju podaci iz poslednjih izveštaja.
Izvor: STA, Ilirika

Polycomova nova investicija bi trebalo da podrži snažan rast
Polycom, porodično posedovana kompanija, specijalizovan za proizvodnju plastičnih aplikacija je uložila 12 miliona EUR u svoj novi pogon u Dobje industrijskoj zoni, blizu grada Poljane. Investicija bi trebalo da podrži brži rast kompanije u narednom periodu.
Izvor: Ilirika

Nezaposlenost u Sloveniji opala za 5,2 %u martu
Na kraju marta tekuće godine, ukupno je registrovano 81,220 nezaposlenih lica u Sloveniji, što je za 5,2% manje nego u februaru i za 14,7% manje nego godinu dana ranije, objavila je tamošnja služba za zapošljavanje.
Izvor: STA,Ilirika

Nacionalna konferencija o merama za povećanje izvoza
Na Brdu kod Kranja održan je nacionalna konferencija koja je za cilj imala da se iznađu načini za povećanje izvoza. Većina učesnika konferencije složila se da je glavni preduslov za povećanje izvoza snažna podrška vlade u tom smeru.
Izvor: Ilirika

INO:

Dow posrnuo 550 poena nakon novih tenzija između Kine i SAD, Evropa prati negativni talas
U petak je došlo do solidnog pada vodećih indeksa na američkim berzama pošto su se na relaciji SAD-Kina pojavile nove varnice po pitanju trgovinskih odnosa, a negativni impuls bio je takođe podržan i razočaravajućim podacima sa tržišta rada. Dow je izgubio solidnih 2,34% sa Caterpillarom i Boeingom kao najgore performiranim akcijama. S&P500 je bio u padu za 2,2% a Nasdaq je izgubio 2,3%.
Svakako da je glavni razlog negativnog sentimenta u petak to što je Kina najavila nove tarife na uvoz 106 različitih proizvoda iz SAD, nakon čega je Tramp zahtevao uvođene sa američke strane novih protekcionističkih mera vrednih 100 milijardi USD.
Gori od očekivanih podatak sa tržišta rada takođe su doprineli padu indeksa. Takozvani „Labor department“, koji se bavi pitanjima zaposlenosti je saopštio da je američka ekonomija u martu dodala 103,000 novozaposlenih, što je gore od očekivanih 193,000.
Evropa je praktično iz istih razloga kao i Wall Street završila petak u minusu. Stoxx600 je izgubio 0,35% a većina berzi i sektora je bila u crvenom.
Od dešavanja na pojedinačnim evropskim kompanijama, izdvajamo Telekom Italije, koji je bio među većim dobitnicima, sa skokom od 7%. Razlog ovome je što je Reuters izvestio, citirajući tri neimenovana izvora, da se državna banka CDP sperma da kupi udeo u ovom telekomu u visini od 5%.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »