Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.04.2018

Datum objave: 10.04.2018

SERBIA:

JMBN: Država razmatra prodaju akcija Jubmes banke - Zainteresovanima rok od 30 dana
Ministarstvo finansija Srbije, u svojstvu zastupnika države kao akcionara Jubmes banke (JMBN) iz Beograda, otpočelo je istraživanje tržišta u vezi sa prodajom akcija te banke koje su u vlasništvu Srbije. Naime, kako se navodi u informaciji objavljenoj na sajtu Ministarstva finansija, cilj je da se proceni interes potencijalnih investitora za moguću transakciju i uslove prodaje 58.287 komada običnih akcija sa pravom glasa koje država ima u Jubmes banci. Potencijalni investitori, navodi Ministarstvo, trebalo bi da u roku od 30 dana dostave svoje izjave o zainteresovanosti a nakon toga će im biti dostavljen "set relevantnih podataka o Jubmes banci".
Izvor: Ekapija

Predlog novog aranžmana sa MMF očekujem u junu
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će predlog novog aranžmana sa Medjunarodnim monetarnim fondom biti poznat polovinom maja ili u junu. "Gotovo je izvesno da će novi aranžman biti u formi instrumenta za koordinaciju ekonomskih politika i reformi koji ne sadrži finansijsku komponentu. Polje saradnje ostaje isto, a to je održavanje već postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i dalja podrška reformama", rekao je Vujović za list Blic.
Izvor: Ekapija

CEFTA u ozbiljnoj krizi, Makedoncima rok do 14. Aprila
CEFTA sporazum je u ozbiljnoj krizi, a ideja o ekonomskom povezivanju regiona na „klimavim nogama” zbog čestih jednostranih, provokativnih odluka pojedinih vlada regiona i uvođenja vancarinskih barijera u trgovini sa Srbijom. Najnoviji takav slučaj je spor o brašnu sa Makedonijom, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavljuje u razgovoru za Tanjug da će Srbija, ukoliko Makedonija do 14. aprila ne bude našla rešenje za uvoz srpskog brašna, istog dana primeniti „pun set” kontramera.
Izvor: Politka

REGION:

SBITOP skočio juče 0,53%
Slovenački indeks, SBTOP skočio je juče za 0,53% a najtrgovanija akcija bio je Triglav sa prometom od 526 hiljada EUR i SavaRe koja je izprometovala 261 hiljada EUR. Dobitnici dana su bili Intereuropa sa rastom od 4%, Gorenje sa rastom od 2,71% I Triglav sa skokom od 1,85%.
Izvor: Ilirika

Slovenački trgovinski suficit povećan u februaru
Slovenački trgovinski suficit u uvećan je na 42,7 miliona EUR u februaru, naspram samo 7,3 miliona iz januara. To je bio drugi najveći suficit u februaru u toku poslednjih deset godina. Izvoz je u pomenutom mesecu skočio na 2,3 milijarde EUR dok je uvoz rastao po manjoj stopi – 9,8%.
Izvor: TA, Ilirika

INO:

Dow tek u neznatnom plusu nakon akacije FBI protiv Tarmpovog advokata, Evropa završila dan u blagom plusu
Indeksi na američkim berzama juče su inicijalno uzleteli da bi u popodnevnim satima veći deo skoka bio neutralisan nakon objave da je FBI pokrenuo akciju protiv Trampovovg advokata. Dow je skočio samo 0,19%, S&P500 je dodao 0,33% a Nasdaq je napredovao 0,5%.
Od korporacijskih novosti izdvajamo daje farmaceutska kuća Merck skočila preko 6%, nakon novosti da je i zvanično potvrđeno da njen lek Keytruda pomogao pacijentima sa rakom pluća da duže žive.
Facebook je juče skočio 1,3%, u iščekivanju svedočenja, Marka Zuckerberga o nedavnom „data“ skandalu sa kompanijom Cambridge Analytica.
Evropske berze završile su ponedeljak u blagim plusevima, tačnije Stoxx600 je praktično bio nepromenjen obzirom daje dobio samo 0,06%, a vodeći indeksi su završili u dan manjim rastom.
Portugalska kompanija EDP završila je dan rastom od 3,2% i to je jedna od najbolje performiranih akcija na jučerašnjem trgovanju, Razlog rastu je spekulacija da bi francuska komunalna kompanija, Engie mogla biti u nadmetanju za kupovinu EDP-a.
Rudarska kompanija Glencore, izgubila je 3,4% juče, mada je u jednom trenutku taj pad bio i do 5,2%. Glencore poseduje 8,75% udela u Rusalu koji je na udaru novih sankcija iz SAD-a.
Adidas je najavio da će zatvoriti neke od svojih maloprodajnih radnji u narednim godinama, a zbog sve veće preorijentacije na online prodaju, prenosi Financial Times. Akcija je izgubila 0,5% tokom jučerašnjeg trgovanja.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »