Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.04.2018

Datum objave: 11.04.2018

SERBIA:

Delta agrar u 2018. izlazi na berze u Varšavi i Beču
Tekuću, 2018. godinu za Delta agrar obeležiće izlazak na berzu, kaže u razgovoru za list Poljoprivrednik prvi čovek Delta agrara Ivan Kostić. On dodaje da veruje da će Delta agrar biti "prva srpska kompanija koja će se naći na berzama Varšave i Beča". Kada je reč o ostalim planovima, Kostić kaže da u oblasti stočarstva planiraju unapređivanje ovčarske proizvodnje kako bio u naredne dve godine imali 6.000 ovaca i 15.000 jagnjadi, povećanje broja tovljenika do 2020. na 170.000 hiljada, i proizvodnju 20 miliona litara mleka za dve godine. Plan je i da tržišni promet voćarske proizvodnje povećamo za 20% u odnosu na 2017. godinu, kaže Kostić i dodaje da, kada je reč o agrodistribuciji, planiraju rast tržišnog učešća i prodaje.
Izvor: Ekapija

Novi ugovor između torinske Fabrike automobila i države Srbije biće znatno izmenjen
Izvesno je da će "Fijat" i posle isteka desetogodišnjeg ugovora ostati u Kragujevcu, ali će, prema najavama zvaničnika države Srbije, poslovati pod drugačijim uslovima Više detalja o novoj saradnji nije saopšteno, a "Novosti" nezvanično saznaju da će se suština izmene ugovora odnositi na ukidanje benefita države i Kragujevca - kompaniji FKA.
Izvor: Novosti

Societe generale banka odlazi iz Srbije?
Francuska bankarska grupacija Societe generale napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona, piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se i na lokalni Capital.bg. U Societe generale su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal. Ogranak Societe generale banke u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Moldaviji.
Izvor: Pcpress

REGION:

SBITOP dobio 0,21%
Slovenački SBITOP juče je dobio 0,21% i dosegao do 829,7 poena. Najtrgovanija kompanija bila je Krka, sa prometom od 696,000 EUR i rastom cene od 0,69%. Dobitnik dana bio je pak SavaRe, sa skokom od 3,51%.
Izvor: Ilirika

Slovenija najprivlačnija za nemačke investicije od zemalja Centralne i Istočne Evrope
Slovenija je najatraktivnija za nemačke investicije od zemalja Centralne i Istočen Evrope, pokazuje istraživanje urađeno od strane Slovenačko-nemačke privredne komore. Iako zadovoljne situacijom u Sloveniji, nemačke kompanije kao otežavajuću okolnosti vide poreske namete i regulativu na polju tržišta rada.
Izvor: STA

Cena radnog sata u Sloveniji znatno ispod proseka EU i evro zone
Cena radnog sata u Sloveniji trenutno iznosi 17 EUR i znatno je niža od prosečnih 26,8 EUR za EU i 30,3 EUR za evro zonu, pokazuje statistika objavljena na Eurostatu.
Izvor: STA, Ilirika

INO:

Dow skočio preko 400 poena nakon ohrabrujućih izjava kineskog predsednika, Evropa u plusu iz istih razloga
Indeksi na američkim berzama juče su bili u pozitivnom trendu, a glavni razlog tome je izjava kineskog predsednika Xia da će raditi na tome da se kineska ekonomija više otvori, što je umanjilo strahovanja investitora povodom tekućih trgovinskih tenzija. Dow je tim povodom dobio juče 1,79%, sa Boeingom kao najbolje performiranom akcijom. S&P500 i Nasdaq dobili su po 1,8% i 1,7%, respektivno.
Facebook je juče bio među većim dobitnicima obzirom da su mu akcije porasle preko 4%, nakon svedočenja Marka Zakerberga o nedavnom skandalu sa Cambridge Analytica. Zakerberg je izjavio da slučaj smatra “zatvorenim”, obzirom da o ovome Facebook nije ni obavestio Federalnu privrednu komisiju.
Evropske berze takođe su jučerašnji dan završile pozitivno, a impuls tome je kao i Wall Streetu dala izjava kineskog predsednika. Stoxx600 je uvećao vrednost za 0,6% a među pojedinačnim indeksima, nemački DAX bio je najveći dobitnik sa rastom od 1,1%.
Kompanije iz sektora bazičnih resursa, naročito one koje imaju visoku izloženost prema Kini, bile su najbolje performirane. BHP Billiton, Arcelormittal i Rio Tinto su svi završili rastom od oko 3%.
Gledajući na pojedinačne akcije, kompanija Givaudan, proizvođač parfema, mirisa i začinskih dodataka, je objavila slabije od očekivanih prihoda za prvi kvartal tekuće godine, uprkos postizanju novih ugovora i akvizicijama, objavio je Rueters. Akcije je juče izgubila 2,4% na vrednosti.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »