Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 16.04.2018

Datum objave: 16.04.2018

SERBIA:

AERO: Ugovor o koncesiji će biti objavljen
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je da će ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom biti objavljen kada se završi primopredaja sa koncesionarom. Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je nadležne državne organe da objave ugovor o koncesiji za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sa francuskom kompanijom "Vansi", da bi se otklonile nedoumice.
Izvor: Beta

Srbija među najvećim izvoznicima u Bugarsku
Ukupan robni izvoz Bugarske povećan je u januaru i februaru ove godine za 2,9% na 8,02 milijarde leva (4,1 mlrd EUR) u odnosu na isti period 2017, pokazuju preliminarni podaci Nacionalnog zavoda za statistiku (NSI). U uvozu su, po vrednosti, dominirali proizvodi uvezeni iz Ruske Federacije, Turske, Kine i Srbije, navodi BTA, ne precizirajući iznose.
Izvor: Ekapija

Vujović pozvao kineske investitore da učestvuju u srpskim projektima
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović govorio je u Pekingu na Konferenciji "Makroekonomski i fiskalni okvir za uspešnu implementaciju inicijative "Jedan pojas–jedan put" i pozvao sve zainteresovane kineske investitore i kompanije da učestvuju u srpskim projektima. Cilj ove inicijative je da promoviše dijalog o ekonomskim politikama, ubrza međunarodnu saradnju u oblasti infrastrukture, trgovine i finansija i privuče značajne resurse iz Kine i drugih izvora, uključujući i privatni sektor, a sve u cilju infrastrukturnog razvoja kao osnove dugoročnog održivog rasta, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Izvor: RTS

REGION:

SBITOP u petak dobio 0,61%
Slovenački SBITOP skočio je u petak 0,61% a najtrgovanija hartija bio je Petrol, sa prometom od 145 hiljada EUR. Promene cena na ovoj hartiji nije bilo. Od većih imena SavaRe i Triglav, bili su top dobitnici sa skokovima od 2,29% i 1,51%, dok su veći gubitnici bili Gorenje sa padom od 1,61% i Telekom Slovenije koji je izgubio 0,24%.
Izvor: Ilirika

INO:

Pad na bankarskim akcijama potisnuo Dow na dole za preko 100 poena, Evropa u manjem plusu
Indeksi na Wall Streetu završili su petak u minusu, pošto je pad na akcijama banaka izazvao negativan sentiment na tržištu i pored solidnih objava rezultata. Dow je izgubio 0,5%, S&P500 je umanjen za 0,29% a indeks tehnoloških akcija Nasdaq je pao 0,47%.
Inicijalno su se indeksi otvorili skokom u petak, pošto su Citigroup, Wells Fargo i J.P. Morgan Chase svi odreda objavili bolje od očekivanih rezultata. I akcije banka su inicijalno porasle ali je onda došlo do njihove korekcije na dole, pošto su rezultati već bili uračunati u cene. To je kasnije povuklo i indekse u crveno. Danas će verovatno uticaj na indekse imati intervencija u Siriji koja se dogodila tokom vikenda.
Evropske berze u petak su završile u neznatnim plusevima. Stoxx600, pan-evropski indeks, dobio je tek 0,12% a svi vodeći indeksi bili su tek nešto malo iznad pređašnjih vrednosti, dok su sektori zastrašavali u različitim prvacima.
Najbolje performirani segment na evropskim tržištima bio je sektor bazičnih resursa, koji je skočio 1,4%. Tome je doprineo rast na kompaniji Stora Enso, koja je skočila 3,6%, nakon objave dobrog rezultata za prvi kvartal.
Sektor maloprodaje bio je najlošije performiran i završio je padom od 0,8%. Britanska kompanija WHSmith, je vodila taj pad pošto je ona sama izgubila 6,5%. Generalno je ovaj sektor pod pritiskom na Londonskoj berzi.
U međuvremenu mediji su objavili da je planirani joint venture projekat između Thyssenkrupp i Tata Steel, odložen kako bi se mogli potpisati ugovori o radu.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »