Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 10.04.-13.04.2018

Datum objave: 16.04.2018

I protekle sedmice indeksi na BELEX-u gubili su na vrednosti. BELEX15 umanjio je vrednost za 0,26% a BELEXline za 0,75%. Ukupna promet u trgovanju akcijama iznosio je 608 hiljada EUR. Nedelja je bila skraćena zbog Vaskršnjih praznika, tačnije ponedeljak nije bio radni dan berze.

Alfa Plam (ALFA) i Komercijalna Banka (KMBN) dominirali su u trgovanju, obzirom da je na njima ostvaren promet od 41,3 i 11 miliona RSD. Alfa je objavila neznatno veći neto profit iz 2017. godinu u iznosu od 819 miliona RSD ali su prihodi zato u prošloj godini porasli 9,3%, dok je poslovna dobit uvećana za solidnih 20,6%. Iz Komercijalne Banke nije bilo posebnih novosti.

Ostale hartije, Metalac (MTLC), Aerodrom Beograd (AERO) i NIS (NIIS), iako takođe u prvih pet najtrgovanijih, daleko su bile ispod prve dve. Na njima je ostvaren promet od u proseku samo 4-5 miliona RSD.

Vredi pomenuti ovoga puta Jubmes Banku (JMBN) koja nije bila među trgovanijim hartijama ali je Ministarstvo finansija Srbije, u svojstvu zastupnika države kao akcionara, otpočelo istraživanje tržišta u vezi sa prodajom akcija te banke. Naime, kako se navodi u informaciji objavljenoj na sajtu Ministarstva finansija, cilj je da se proceni interes potencijalnih investitora za moguću transakciju i uslove prodaje 58.287 komada običnih akcija sa pravom glasa koje država ima u Jubmes banci. Potencijalni investitori, navodi Ministarstvo, trebalo bi da u roku od 30 dana dostave svoje izjave o zainteresovanosti a nakon toga će im biti dostavljen "set relevantnih podataka o Jubmes banci". Banka je u toku prošle nedelje izgubila 2,9% na vrednosti.

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »