Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.05.2018

Datum objave: 11.05.2018

SERBIA:

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na nepromenjenom nivou
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na jučerašnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0 odsto. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je imao u vidu pre svega očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike. Prema majskoj projekciji, Izvršni odbor očekuje da će se međugodišnja inflacija, nakon ovogodišnjeg minimuma u aprilu, postepeno kretati ka cilju.
Izvor: NBS

Misija MMF-a preporučila unapređenje planiranja i realizacije javnih investicija u Srbiji
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenila je danas, u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, da se uspešno sprovodi restrukturiranje Železnica Srbije i preporučila unapređenje procesa planiranja i realizacije javnih investicija. Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf rekao je da je ministarstvo kojim rukovodi Mihajlović dalo značajan doprinos da prethodni aranžman sa MMF-om bude uspešno završen.
Izvor: Ekapija

MAT: Privredna kretanja u martu slabija nego početkom godine
Proizvodnja prerađivačke industrije u martu ove godine je na nivou proizvodnje u istom mesecu prošle godine i taj podatak unosi zebnju kojim tempom će rasti bruto domaći proizvod (BDP) u preostalim kvartalima, rekao je urednik časopisa "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT) Ivan Nikolić. On je na predstavljanju novog broja MAT-a rekao da je stagnaciju prerađivačke industrije nadoknadio porast proizvodnje elektroprivrede od 21,6 odsto, pa je zbog toga industrijska proizvodnja nastavila trend rasta od 4,1 odsto u tom mesecu u odnosu na isti period prošle godine.
Izvor: N1

REGION:

Kineska kompanija "Hajsens" kupuje Gorenje
Kineska kompanija "Hajsens" u narednim danima daće svoju ponudu za kupovinu "Gorenja" koja zapošljava preko deset hiljada ljudi u Sloveniji, Srbiji i Češkoj. Da bi preuzela "Gorenje", kineska kompanija "Hajsens" koja je ponudila oko 1.400 dinara (11,80 evra) po akciji, treba da kupi 50 odsto i jednu akciju. Pored "Hajsensa" za Gorenje su bile zainteresovane i druge velike kompanije, ali ova ponuda je izabrana. Ponuđena cena je gotovo dva puta veća nego ona na berzi u Ljubljani.
Izvor: Telegraf

INO:

Dow skočio blizu 200 poena, Evropa u minusu nakon odluke BOE
Dow je juče skočio skoro 200 poena, tačnije 0,8%, vođen objavom podataka o inflaciji, koja je na manjem nivou od očekivanog. S&P500 je dobio 0,9% na vrednosti a sektor telekoma i javnih usluga su bili najbolje performirani. Nasdaq je dobio 0,9%.
Od korporativnih novosti izdvajamo da je Booking Holdings izgubio više od 4,5%, nakon što je objavio lošija očekivanja za tekući kvartal. Prethodni je završen bolje nego ko što su analitičari predviđali.
Važnije od korporativnih dešavanja bili su juče podaci o inflaciji. Prema saopštenju Labor Departmenta, inflacija u aprili je iznosila 0,2%, što je manje od očekivanih 0,3%. Ovaj podatak mogao bi da znači da FED neće žuriti sa pooštravanjem monetarnih uslova ili da bar neće to činiti više nego što tržišta očekuje, te je to i bio pozitivan signal za investitore.
Evropa je juče generalno završila u malom minusu a uglavnom zbog odluke Bank of England (BOE) da zadrži kamatnu stopu na istom nivou. Stoxx600 izgubio je neznatnih 0,12% a lokalne berze i sektori završili su u suprotnim pravcima.
Evropski telekom operateri uticali su dosta da promena zbirnog indeksa bude negativna. BT (British Telecom) završio je dan padom od čak 7,5%, nakon što je objavio lošije od očekivanih rezultata za prvi kvartal tekuće godine. Kompanija je takođe najavila da planira da otpusti oko 13,000 zaposlenih , uglavnom menadžera i back-office osoblje.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 »