Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 07.05.-11.05.2018

Datum objave: 14.05.2018

Indeksi na BELEXu nastavljaju da se kreću u cik-cak varijanti na nedeljnom nivou. Naime, protekle nedelje BELEX15 je izgubio 0,3%, pritisnut padom na Energoprojektu dok je BELEXline umanjio vrednost za 0,47%. Obim trgovanja akcijama iznosio je manje od 300 hiljada EUR.

NIS (NIIS) je bio najtrgovanija hartija nedelje sa prometom od 8,1 miliona RSD i neznatnim padom cene na nedeljnom nivou. Kompanija je najavila da će od polovine maja do polovine jula kod Zrenjanina i Žablja tragati za potencijalnim ležištima nafte i prirodnog gasa.

Tehnogas (TGAS) i Aerodrom Beograd (AERO) takođe su među trgovanijim hartijama obzirom da su ostvarili promete od po 7,8 i 3,2 miliona RSD. Aerodrom je najavio da će u utorak objaviti rezultate poslovanja za prvi kvartal tekuće godine. Metalac će takođe objaviti rezultate za prvi kvartal i to danas, ali su to nekonsolidovani podaci. Podsećanja radi još uvek nisu dostupni ni konsolidovani brojevi za celu 2017. godinu.

Komercijalna Banka (KMBN) je uz promet od 0,6 miliona RSD bila među trgovaniji imenima na nedeljnom nivou. Banka je objavila da je za prvi kvartal tekuće godine ostvarila neto profit u iznosu od 1,9 milijarde RSD, što je manje za 20% nego godinu dana ranije a usled toga što je stavka, ostalih prihoda bila značajno manja nego u prvom kvartalu 2017. Neto prihod od kamata iznosi 3,1 milijarde RSD i za 4,8% je manji nego godinu dana ranije. Nije bilo nikakvih otpisa problematičnih kredita, čak je izvesni deo od 231 miliona RSD uvršten kao umanjenje ranijih obezvređenja. Akcija je na nedeljnom nivou izgubila 0,5%

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 »