Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 15.05.2018

Datum objave: 15.05.2018

SERBIA:

NBS: Međugodišnja inflacija u aprilu samo 1,1%
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u aprilu je zabeležen rast potrošačkih cena od 0,4%. Mesečna inflacija je gotovo u celini rezultat povećanja cena svežeg povrća, odeće i obuće i naftnih derivata. Međugodišnja inflacija je nastavila pad, što je u skladu sa očekivanjima Narodne banke Srbije, i u aprilu je iznosila 1,1%. Međugodišnja bazna inflacija (indeks potrošačkih cena po isključenju hrane, energije, alkohola i cigareta) ostala je niska i stabilna i u aprilu je iznosila 0,8%, što je nepromenjeno u odnosu na prethodni mesec.
Izvor: NBS

MTLC: Metalac objavio nekonsolidovane podatke za prvi kvartal – posuđe ostarilo rast prihoda od 7,7%
Metalac (MTLC) je objavio podatke za prvi kvartal tekuće godine u nekonsolidovanoj formi, a objavljeni su i podaci za zavisne kompanije. Najveća jedinica, koja se bavi proizvodnjom posuđa, ostvarila je rast prihoda od 7,7% i bruto dobitak koji je za 5,4% veći nego godinu dana ranije. Izvoz u Rusiju kroz preduzeće Metrot je u padu za solidnih 15%, verovatno zbog nepovoljnog kursa rublje.
Izvor: Belex, Ilirika

Javni dug Srbije na kraju marta 59% BDP-a
Javni dug Srbije na kraju marta ove godine iznosio je oko 23,72 mlrd EUR, što je 59% bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija. Na kraju februara javni dug je bio 23,34 mlrd EUR, što je 57,9% BDP-a. Javni dug Srbije je na kraju 2017. godine iznosio 23,22 mlrd EUR, odnosno 61,5% BDP-a. U decembru 2016.
Izvor: Ekapija

REGION:

SBITOP dobio 0,53%
Indeks SBITOP startovao je nedelju rastom od 0,53% a sve trgovane akcije sa prve kotacije bile su u plusu ili nepromenjene. Telekom Slovenije najtrgovanija je hartija sa prometom od 587 hiljada EUR. Dobitnik dana je Luka Koper sa rastom od 2,63%.
Izvor: LJSE, Ilrika

INO:

Nada u trgovinski dogovor SAD i Kine pogurala akcije na Wall Streetu, Evropa mešovita
Na Wall Streetu je ova nedelja otpočela pozitivnom tonom, pošto su porasli izgledi da bi se nekakav dogovor Kine i SAD oko spornih trgovinskih pitanja ipak mogao postići ovih dana. Dow je tako dobio 0,29%, S&P500 tek neznatnih 0,09% a Nasdaq je uvećao vrednost za 0,11%.
Od korporativnih novosti, izdvajamo Xerox, koji je izgubio solidnih 5,5%, nakon što je objavljeno da kompanija napušta projekat vredan 6,1 milijarde USD, sa japanskom firmom Fujifilm.
Evropske berze završile su ponedeljak uglavnom u suprotnim prvacima, tačnije „mešovitio“. Investitori su najviše pratili politička dešavanja u Italiji, trgovinske odnose SAD-Kina i kretanje cene nafte. Pan-evropski Stoxx600 zatvoren je gotov bez promene, tačnije u minusu od 0,05%.
Od korporacijskih novosti izdvajamo da je portugalska firma EDP skočila solidnih 9% nakon što je Three Gorges iz Kine, prezentovala nameru da preuzme ovu kompaniju.
Banka ABN Amro, koja bazira u Holandiji, izgubila je 6% tokom jučerašnjeg dana, pošto je profit za prvi kvartal bio pogođen otpisima koji su veći od očekivanih.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 »