Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 16.05.2018

Datum objave: 16.05.2018

SERBIA:

NIIS: NIS akcionarima deli oko 6,9 milijardi dinara dividende
Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIIS) u ponedeljak,14. maja, je predložio da se akcionarima te kompanije iz dobiti za 2017. godinu isplati dividenda u ukupnom iznosu od oko 6,9 milijardi dinara, saopštio je NIS. Neto dobit NIS-a u prošloj godini je bila skoro 27,8 milijardi dinara, a 25 odsto dobiti je namenjeno isplati dividendi.
Izvor: Ekapija, Belex

Vodećih 15 srpskih izvoznika za prva četiri meseca 2018. plasiralo u svet robu vrednu 1,5 mlrd EUR
Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih srpskih izvoznika u periodu januar-april ove godine iznosila je 1,5 mlrd EUR, pri čemu čelna pozicija i dalje pripada kompaniji Fiat Chrysler Automobili Srbija (FCA). Izvoz Fiata je u tom periodu dostigao 303,3 mil EUR, dok je izvoz HBIS grupe, vlasnika smederevske Železare, iznosio 263,8 mil EUR, prema objavljenom izveštaju Ministarstva finansija - Tekuća makroekonomska kretanja. Na trećoj poziciji je pirotski Tigar Tyres sa 135,4 mil EUR, a slede Naftna industrija Srbije sa 114 mil EUR i društvo za trgovinu Robert Bosch sa iznosom od 82,7 mil EUR.
Izvor: Ekapija

ENHL: Energoprojekt planira ugovaranje EUR 298 miliona novih poslova u 2018.
Energoprojekt (ENHL) je objavio samo nekonsolidovane izveštaje za prvi kvartal tekuće godine, koji prikazuju samo operacije matične kompanije sa zavisnim preduzećima. Ipak, u dokumentu je od važnijih stavki objavljeno da kompanija u ovoj godini planira da ugovori 298 miliona EUR novih poslova od čega 53% je iz inostranstva. Na kraju prvog kvartal Energoprojekt ima ukupno 326 miliona EUR ugovornih a nerealizovanih poslova, od čega 189 miliona u inostranstvu.
Izvor: Belex, Ilirika

REGION:

SBITOP dobio 0,11%
Indeks SBITOP dobio je juče 0,11%, a Gorenje je bilo najtrgovanija akcija sa prometom od 1,92 miliona EUR i ujedno i dobitnik dana uz skok od 2,7%. Gubitnik dana bio je Mercator obzirom da je izgubio solidnih 7,4%.
Izvor: LJSE, Ilrika

INO:

Dow izgubio skoro 200 poena, nakon rasta kamate i loših rezultata Home Depota, Evropa opet mešovita
Američki indeksi juče su u minusu, koji je prouzrokovan lošim rezultatima na Home Depotu (prihodi manji od očekivanih u špicu sezone) i rasom kamatne stope na desetogodišnje trezorce. Dow je izgubio 0,77%, S&P500 je pao 0,68% a Nasdaq je umanjen za 0,81%, pošto su najveće tehnološke akcije poput Appe, Googla i Microsofta gubile na vrednosti.
Commerce Department je izašao sa objavom za stanje u maloprodaji prema kome je april završio rastom od 0,3%, što je manje nego 0,8% iz marta. Važniji uticaj na indekse je ipak ima skok kamatne stope na desetogodišnje trezorce do nivoa od 3,08%, što je najveća vrednost još od 2011. godine.
Evropske berze završile su dan uglavnom mešovito, a investitori su u fokusu imali ključna politička i ekonomska dešavanja (rast nemačke ekonomije od 0,3% u prvom kvartalu) kao i rast cena nafte do najviših nivou u poslednjih nekoliko godina. Pan-evropski Stoxx600 dobio je 0,1%, a sektori su završili u suprotnim pravcima.
Vodafone je izgubio 4,3% juče na vrednosti pošto je dugogodišnji direktor kompanije rešio da napusti dužnost u oktobru. Za razliku od ovog telekoma, banke su bile dobro performirane. Celokupni sektor je skočio 0,3%. Raiffeisen Bank, Commerzbank i Credit Agricole su objavile bolje od očekivanih podataka za prvi kvartal tekuće godine, pa je to i poguralo sektor u plus zonu.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 »