Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 07.06.2018

Datum objave: 07.06.2018

SERBIA:

Kineski SINO-RS zainteresovan za formiranje investicionog fonda za finansiranje projekata u Srbiji
Predsednik kineske kompanije SINO-RS Đin Frank Li juče je u Beogradu predstavio ideju o formiranju investicionog fonda za finansiranje projekata u Srbiji u oblasti saobraćaja, energetike, telekomunikacija i poljoprivrede, kao i izgradnju građevinskih objekata. Ti projekti bi se realizovali uz podršku Šangajske berze, rekao je on u razgovoru sa članovima Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.
Izvor: Ekapija

U rudarstvu leži ogroman potencijal za razvoj zemlje
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je radove u okviru geoloških istraživanja mineralnih sirovina bakra i zlata u hidrotermalnom sistemu Čukaru Peki, istakavši tom prilikom da rudarstvo ima potencijal da doprinese našem ekonomskom rastu i rastu BDP-a čak do pet odsto, a možda i više.
Izvor: Vlada Srbije

Nova misija MMF stiže u ponedeljak
Novi ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će misija Međunarodnog monetarnog fonda naredne nedelje doći u Beograd i da će tada biti definisan stav o povećanju plata u javnom sektoru, a da će razgovarati i o najavljenom ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija. Očekuje nas nastavak saradnje sa MMF i drugim renomiranim međunarodnim finansijskim institucijama. Oni će doći u Beograd sledeće nedelje, tako da ćemo tada definisati stav o pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija", rekao je Mali za Blic.
Izvor: N1
 

REGION:

Ruska Sberbanka će imati 40 odsto vlasništva u Agrokoru
Zvanični Zagreb je blizu nagodbe o Agrokoru, izveštavaju danas hrvatski mediji, nakon što se drugi čovek Sberbanka, Maksim Poletajev, u utorak sastao s premijerom i predsednicom, Andrejem Plenkovićem i Kolindom Grabar Kitarović. Kako se procenjuje nagodba se mogla dogoditi do kraja meseca, a Sberbanku bi pripalo 40 odsto vlasništva Agrokora.
Izvor: Blic.rs
 

INO:

Dow skočio 300 poena, Evropa gotovo nepromenjena
Indeksi na Wall Streetu juče su bili u pozitivnom tonu uglavnom zbog rasta na akcijama banaka i skoku na Boeingu. Dow je tako dobio 346 poena, vođen skokom na Boeingu od 3,2%. S&P500 je skočio 0,9%, vođen rastom bankarskih akcija, dok je Nasdaq uvećao vrednost za 0,7% i dogurao do novog rekorda. Veća ekspanzija na tehnološkim akcijama sprečila je vest da je EU negativno ocenila rad Googla, nakon sprovedene istrage, pa je matična kompanija Alphabet izgubila 0,4%.
Posebnih korporacijskih novosti nije bilo a kada je u pitanju makroekonomija, u fokusu su najave Meksika i Kanade da će uvesti svoje tarife na odabrane proizvode iz SAD-a a slična najava stiže iz Evropske Unije.
Evropske berze bile su gotovo nepromenjene, obzirom da je u fokusu bio je italijanski budžet. Pan-evropski Stoxx600 bio je gotovo nepromenjen tokom jučerašnjeg trgovanja.
Od korporacijskih novosti izdvajamo medijsku kompaniju Schgibsted, koja je skočila 4,5%, nakon što je povećan rejting akcije. WH Smith, maloprodajna online kompanija, skočila je 7,5%, nakon što je objavila rast prihoda od 4% za period od 13 nedelja pre juna.
Sa druge strane, RPC Group izgubio je velikih 12%, a nakon što je objavio da prodaje deo neposlovne aktive. Ova kompanija bavi se dizajnom i inženjeringom plastičnih aplikacija.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »