Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 08.06.2018

Datum objave: 08.06.2018

SERBIA:

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na nepromenjenom nivou
Na jučerašnjoj sednici, Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0%. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je, pre svega, imao u vidu očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike. Očekuje se da će se inflacija, nakon ovogodišnjeg minimuma u aprilu od 1,1% međugodišnje, postepeno kretati ka cilju, ali da će do kraja ove godine ostati bliže donjoj granici cilja.
Izvor: NBS

Po indeksu nelegalne trgovine Srbija na 57. mestu među 84 zemlje
Srbija je po objavljenom Globalnom izveštaju o indeksu nelegalne trgovine, na 57. mestu među 84 zemlje, saopštila je Američka privredna komora u Srbiji (AmCham). Izveštaj o rangiranju 84 zemlje po indeksu nelegalne trgovine objavio je u Briselu The Economist Intelligence Unit (EIU), svetski lider u globalnim biznis istraživanjima koji posluje unutar grupacije Economist.
Izvor: Ekapija

Za zadužene u švajcarskim francima rešenje do 1. oktobra?
Građani zaduženi u švajcarskim francima, koji su danas protestovali u Nemanjinoj ulici, obustavljaju štrajk, jer su uspeli da se dogovore sa predstavnicima Vrhovnog kasacionog suda da se hitno rešavaju svi njihovi predmeti koji se nalaze u tom sudu. Obećano im je, kako kažu za N1, da će predmeti biti rešeni do 1. oktobra. Dogovorili smo se da se hitno rešavaju i da će svi predmeti koji su trenutno u VKS povodom kredita indeksiranih u švajcarcima biti rešeni do 1. oktobra - navela je advokat Jelena Pavlović.
Izvor: Ekapija

REGION:

Hrvatska prikupila 750 miliona EUR od emisije obveznica
Ministar finansija Zdravko Marić uspeo je, zahvaljujući velikom interesu stranih ulagača, u Londonu u jednom danu završiti prodaju hrvatskih obveznica. Izdanje je vredno 750 miliona eura, a obveznice su izdane na rok od 10 godina, uz prinos od 2,898 posto (kupon 2,7 posto).
Izvor: Vetsi.rs

INO:

Dow skočio 100 poena, Nasdak ipak u minusu; Evropa u blagom minusu
Dow je juče skočio skoro 100 poena, vođen rastom na McDonaldsu, ali je indeks tehnoloških akcija Nasdaq bio u minusu za 0,7%. Pad na tehnološkim akcijama vođen Netflixom, Facebookom, Amazonom i Alphabetom, uzrokovao je i to da S&P500 završi dan u minusu od 0,1%. A čuveni investitor i direktor Berkshire Hathaway, Warren Buffet, dao je izjavu za CNBC u kojoj kaže da očekuje da ekonomija SAD ostane na vrlo snažnim nogama u narednim godinama. Evropske berze zatvorene su juče uz blage negativne promene, a u fokusu investitora bilo je pitanje mogućeg rasta kamatnih stopa. Stoxx600 izgubio je neznatnih 0,24% a većina sektora bila je u negativnoj teritoriji. Akcije kompanija koje se bave putnim uslugama i uslugama opšteg tipa, bile su najlošije performirane. Ceo sektor izgubio je 1,7%, a najgore je prošla ketering kompanija Elior Group koja je izgubila više od 4%. Caixabank je skočila preko 4% juče, pošto je objavila da namerava da preuzme BPI banku iz Portugalije u potpunosti i transformiše je iz javnog u zatvoreno društvo. Od ostalih vesti izdvajamo Bayer, koji je i zvanično zatvorio proces preuzimanja Monstanta sa iznosom od 63 milijarde USD, nakon dobijenog odobrenja iz SAD-a. Akcija ovog hemijskog giganta izgubila je juče 0,46%.

Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »