Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.06.2018

Datum objave: 11.06.2018

SERBIA:

NBS: Devizne rezerve u maju 10,8 milijarde EUR
Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju maja iznosile su 10,8 milijarde evra, što je za 454,0 miliona evra više nego na kraju aprila (1.391,1 milion evra više nego na kraju maja prethodne godine). Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 192 odsto i više od pet meseci uvoza robe i usluga – gotovo dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama.
Izvor: NBS

TIGR: Kompanije Tigar i D-Company zainteresovane za saradnju sa finskom Tehnikum Group
Predstavnici kompanije Tigra a.d, D-Company i Slobodne zone Pirot sastali su se u Finskoj sa rukovodstvom kompanije Teknikum Group i obišli dve njihove fabrike koje proizvode gumeno-tehničku robu za klijente širom sveta. Kako je saopšteno iz Slobodne zone Pirot, proizvodnja je veoma kompatibilna sa programima u kompanijama Tigar a.d. i D-Company, što stvara mogućnost saradnje između ovih kompanija
Izvor: Ekapija

Hibridni kragujevački fiat 500L mogao bi da košta 17.000 EUR
Hibridni model fiat 500L, koji će se najverovatnije proizvoditi u kragujevačkoj fabrici, koštao bi oko 17.000 EUR, procenjuju stručnjaci za Blic. Izvršni direktor Fiat Chrysler Automobili (FCA) Serđo Markione izjavio je prošle nedelje da će se proizvodnja fiata 500L nastaviti u Srbiji, te da će taj model dobiti i hibridnu verziju, koja ima i električni i benzinski motor.
Izvor: Ekapija

REGION:

Kineski investitori „bacili oko“ na luke u Zadru i Rijeci
Hrvatska je zainteresovana za uspostavljanje direktne avionske linije prema Kini, a kineska strana, uz Pelješki most, iskazuje interes za zadarsku i riječku luku, kazao je državni sekretar u Ministarstvu mora, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Mihotić. Mihotić je naglasio da je kineska strana zainteresovana i za ulazak u suvlasništvo Luke Zadar. Interes za saradnju Kina iskazuje i za Luku Rijeka
Izvor: Invetsitor.me

INO:

Wall Street završio prethodnu nedelju u blagom plusu, Evropa u minusu, G7 samit u senci trgovinskih tenzija
Akcije na Wall Streetu su petak završile u plusu ali je veći nedeljni rast kao i rast od petka sprečen daljim postojanjem trgovinskih tenzija, koje su praktično bacile u zasenak G7 samit. Dow je u petak dodao neznatnih 75 poena, dok je S&P500 skočio 0,3% a Nasdaq dobio neznatnih 0,1%.
Od važnih korporacijskih novosti izdvajamo pad na Apple od 1%, nakon što je Nikkei objavio da je kompanija upozorila dobavljače na brzi pad porudžbina za komponente. Uprkos ovom padu od petak, protekla nedelja je za Apple kao i za ceo tehnološki sektor bila sasvim dobra. Ceo segment je skočio 0,7%, vođen rastom na AMD i Micornu a i sam Apple je na nedeljnom nivou u plusu od 0,7%.
Evropske berze završile su u petak u crvenom pošto je pitanje trgovinskih tenzija SAD i njenih ključnih partnera očito glavna tema samita G7. Stoxx600 izgubio je u petak više od 0,2%. Sektor proizvođača automobila bio je najgore performiran izgubivši 1,17%, pošto je on naročito osetljiv na trenutne trgovinske nesuglasice.
Gledajući na neka pojedinačna imena, osiguranje Standard Life, izgubilo je 3,6%, pošto je Lloyds Banka prodala preostali udeo u njemu. Deutsche Banka je izgubila 0,68%, nakon obnovljenih glasina da se sprema merdžer iste sa Commerzbankom.
Akcija British Telekoma u plusu je 0,99% u petak, a nakon što je objavljeno da direktor Gavin Patterson napušta kompaniju.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »