Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 12.06.2018

Datum objave: 12.06.2018

SERBIA:

Počeli razgovori sa MMF-om - Javne finansije Srbije stabilne, potrebno održati fiskalnu discipline
Ministar finansija Srbije Siniša Mali i šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf složili su se danas u Beogradu da su javne finansije Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, da se nastavi smanjenje javnog duga i ojačaju institucije sistema. Srbija je u februaru ove godine okončala trogodišnji aranžman sa MMF-om iz predostrožnosti u vrednosti oko 1,2 mlrd EUR, ali taj novac nije koristila.
Izvor: Ekapija

KMBN: Beograd postaje regionalno sedište EBRD za čitav Zapadni Balkan – Razgfovori sa državom o privatizacija Komercijalne u toku
Potpredsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alen Piju rekao je juče u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović da će u Beogradu biti regionalno sedište EBRD za svih šest zemalja Zapadnog Balkana. Na pitanje da li će Komercijalna banka biti privatizovana, s obzirom da EBRD ima vlasnički udeo, on je rekao da su u toku razgovori o tome sa Vladom Srbije. Razgovori između nas i srpskih vlasti su u toku, kako bi se osigurala stabilnost bankarskog sektora u Srbiji. Izvinjavam se što ne mogu da vam dam više detalja - rekao je Piju. Vlada Srbije, kako je ranije objavljeno, o eventualnoj prodaji Komercijalne banke u kojoj država ima udeo od 41,74%, vodila razgovore sa njenim suvlasnicima EBRD (24,4% udela) i Međunarodnom finansijskom korporacijom - IFC (10%).
Izvor: Ekapija

U Srbiji manje od 600.000 nezaposlenih
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je rekao da je nezaposlenost pala ispod 600.000. Trenutno je bez posla na evidenciji 594.100 lica. Na tržištu rada potrebni su i oni koji u rukama imaju zanat – kuvari, zavarivači, oni koji su završili škole koje omogućavaju negovanje starih lica, medicinske sestre.
Izvor: Ekapija

REGION:

Vrednost Agrokorovih kompanija tri puta manja od dugova - Frikom "težak" 164,7 mil EUR, Dijamant 87 miliona
Vrednost kompanija koje su u sistemu koncerna Agrokor je čak tri puta manja od dugova, budući da je oko 140 kompanija procenjeno na oko 18,5 milijardi kuna (2,5 mlrd EUR), dok dug iznosi 57 milijardi kuna (7,7 mlrd EUR), prenosi Tanjug. Vanredna uprava Agrokora je konačnom procenom vrednosti svih kompanija unutar tog koncerna obuhvatila više od 140 kompanija, a procenjena je vrednost i dve srpske kompanije u vlasništvu Agrokora - Frikoma na 164,7 mil EUR, a Dijamanta na 87 mil EUR, prenosi hrvatski portal 24 sata.
Izvor: Ekpaija

INO:

Wall Street u blagom plusu nakon turbulentnog G7 samita, Evropa u plusu, Italijanske banke u zelenom
Wall Street je tekuću nedelju otpočeo blagim plusom uprkos turbulentnim dešavanjima na samitu G7, tokom vikenda, koji je obilovao raznim nesuglasicama SAD-a sa najvećim trgovinskim partnerima. Dow je dobio tek 5,7 poena, praktično ostavši bez promene, dok je S&P500 dobio neznatnih 0,11%, pošto je sektor telekomunikacija i široke potrošnje uspeo da izvuče indeks u zeleno. Nasdaq je bio u plusu za 0,19%, vođen blagim rastom na Facebooku i Aplhabetu.
Investitorima će ove nedelje biti u fokusu naročito predstojeći sastanak u FED-u, koji će se održati u sredu i četvrtak. Očekuje se da će kamatna stopa biti podignuta za 0,25%, pošto je očigledno da ekonomija ostaje u sasvim dobroj kondiciji.
Evropske berze završile su dan u plusu, a ovde je u fokusu bio budući sastanak Trampa i Kim Džong Una. Stoxx600 dobio je 0,8% a većina sektora i lokalnih berzi je bila u plusu.
Banke su bile vodeći dobitnici tokom jučerašnjeg dana na evropskim tržištima. Ceo sektor je skočio 1,9%, a razlog ovome je što se očekuje da centralne banke otpočnu pooštravanje monetarnih politika. ECB će imati svoj redovni sastanak u četvrtak a očekuje se bar nagoveštaj da je sa stimulansima gotovo.
Sektor proizvođača automobila bio je jedan od retkih u minusu. Daimler je izgubio 0,9%, nakon što su nemačke novine objavile da postoji bar milion vozila sa uređajem za lažno prikazivanje emisije izduvnih gasova.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »