Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 13.06.2018

Datum objave: 13.06.2018

SERBIA:

NBS: Jači skok inflacije, u maju cene rasle 0,6%
U Srbiji je mesečna inflacija u maju iznosila 0,6 odsto, a godišnja 2,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poređenju sa decembrom 2017. godine potrošačke cene su povećane 1,8 odsto. U maju su poskupeli transport (1,4 odsto), hrana i bezalkoholna pića (1,2 odsto), zdravstvo i restorani i hoteli (za po 0,5 odsto), odeća i obuća (0,3 odsto) i rekreacija i kultura (0,2 odsto). Pojeftinile su komunikacije 0,5 odsto.
Izvor: RZS

Etihad se delimično povlači i zadržava udeo u kompaniji Air Serbia?
Etihad Airways trebalo bi narednih dana da objavi da će zadržati svojih 49% udela u aviokompaniji Air Serbia, ali da neće obnoviti ugovor o uslugama menadžmenta unutar kompanije, koji ističe 1. januara 2019. godine, objavio je u ponedeljak 11. juna, EX- YU Aviation News. Kako navodi portal, posledice prekida tog ugovora su i dalje nepoznate, ali će najverovatnije uključivati odlazak osoblja koje je postavio Etihad na ključne upravljačke pozicije, što se poklapa sa vraćanjem i određenih odeljenja iz Abu Dabija u Beograd.
Izvor: Ekapija

Uskoro postavljanje prvih kilometara brze pruge Beograd-Budimpešta
Direktor u Ruskim železnicama (RZD International) Mansurbek Sultanov izjavio je da je ta kompanija spremna da vrlo brzo postavi prvi kilometar brze pruge Beograd-Budimpešta. Sultanov je kazao da je što se njih tiče sve spremno da krajem juna ili početkom jula stave prvi kilometar kolovoza na brzu prugu na deonici Stara Pazova-Novi Sad, koja je deo brze pruge od Beograda do Budimpešte.
Izvor: Ekapija

REGION:

Bez zainteresovanih za podgorički Kombinat aluminijuma - Uskoro novi oglas za prodaju
Na oglas za prodaju imovine Kombinata aluminijuma (KAP) u stečaju, čija je procenjena vrednost 10,24 mil EUR, nije stigla nijedna ponuda. Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić kazao je u petak (8. juna 2018. godine), za kada je bilo zakazano otvaranje ponuda, da do ponedeljka, do kada je bio rok, nije stigla nijedna ponuda, ni na arhivi suda, a ni poštom.
Izvor: Ekapija

INO:

Indeksi u SAD stabilni nakon samita Tramp-Kim, Evropa pod blagim prodajnim pritiskom
Indeksi na Wall Streetu ostali su stabilni sa malo promena, nakon sastanka Trampa i Kim Džon Una. Dow je izgubio neznatnih 19 poena, zbog pada na J.P. Morganu i Goldman Sachu, dok je S&P500 dobio simboličnih 0,11%, zbog rasta na tehnološkim akcijama i u segmentu javnih usluga. Nasdaq je dobio 0,25%, zahvaljujući skokovima na Facebooku, Applu, Nteflixu i Amazonu.
Od dešavanja na individualnim akcijama izdvajamo telekom AT&T koji je dobio 0,2%, u iščekivanju konačne odluke regulatornog tela, da li da odobri 85 milijardi USD vredan dogovor sa Time Warnerom. Nekoliko ostalih velikih imena, poput Disney i Twenty-First Century Fox, rade na svojim alijansama, dok neki poput Verizona, imaju mogućnosti i opcija da kupe velike kompanije iz ove branše kako bi se takmičile sa AT&T.
Evropski indeksi završili su jučerašnji dan mahom u blagom minusu a investitori su i dalje u fokusu držali novosti sa istorijskog sastanka Trampa i Kim Džon Una. Stoxx600 izgubio je 0,11%, a sektori su uglavnom završavali u suprotnim pravcima.
Gledano na pojedinačna imena i sektore, akcije maloprodajnih lanaca su bile vodeće u dobicima, obzirom da je H&M skočio 5% a Carrefour je dobio više od 3% na vrednosti. Skok na Carrefouru došao je nakon što je kompanija postigla dogovor sa Google da se saradnja na polju online isporuka produbi.
Daimler je juče dobio 1,45%, nakon što je objavljeno da se opoziva 238,000 vozila, kako bi se ispitalo da li je softver za merenje emisije gasova u njima ispravan ili zaista lažira podatke.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 »