Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 04.07.2018

Datum objave: 04.07.2018

SERBIA:

Etihad Airways ostaje u kompaniji Air Serbia
Air Serbia i Etihad Airways dogovorili su nastavak strateškog partnerstva dve avio kompanije. Etihad ostaje u vlasništvu Air Serbie udelom od 49% i u potpunosti je posvećen partnerstvu. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastaviće da podržava većinskog vlasnika Air Serbia, Vladu Srbije - saopštila je Air Serbia.
Izvor: Ekapija

JESV: Jedinstvo kupilo još 1.650 sopstvenih akcija
Jedinstvo Sevojno (JESV) izvestilo je da je na berzi kupilo još 1.6540 sopstvenih akcija i to po ceni od 5.000 RSD po akciji, kolika je i trenutna tržišna vrednost. Kompanija sada poseduje ukupno 28.996 sopstvene akcije ili 9,52% od ukupnog broja izdatih.
Izvor: BELEX, Ilirika

Srbija priznata destinacija za norveške kompanije - Trgovinska razmena za 2017. godinu iznosila 58,2 miliona EUR
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je ispred Palate Srbija premijerku Norveške Ernu Solberg, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Norveška premijerka poručila je da postoji mogućnost za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje. Prošle godine trgovinska razmena Srbije i Norveške bila je 58,2 mil EUR i bila je rekordna godina, sa 8% većom razmenom nego 2016.
Izvor: Ekapija

REGION:

Hrvatska najavljuje novo smanjene poreza
Hrvatski ministar finansija, Zdravko Maric, najavio je da će vlada odobriti novo smanjenja poreza počev od prvog januara sledeće godine. Novi set poreskih reformi je na stolu u ministarstvu finansija i biće razmatran, prenosi HRT izjavu ministra sa konferencije koja je bila posvećena pitanju budućnosti poreskog i penzionog sistema u Hrvatskoj.
Izvor: SeeNews, Ilirika

INO:

Dow izgubio više od 100 poena nakon pada na Caterpillaru i Applu, Evropa u plusu nakon ublaženog stave Merkelove o dogovoru povodom migrantske krize, Glencore izgubio 8%
Indeksi u SAD su juče doživeli pad pritisnuti lošim sentimentom na tehnološkim akcijama a i zabrinutost investitora oko trgovinskih tenzija ostavila je utisak i tokom jučerašnjeg dana. Dow je izgubio 132 poena, pritisnut padom na Applu od 1,5%. S&P500 izgubio je 0,5% a Nasdaq je umanjio vrednost za 0,9%, pošto je Micron izgubi solidnih 5,5% a Facebook 2,4%.
Pad na Micronu je posledica novosti sa Bloomberga da je kompaniji do daljnjeg zabranjeno da prodaje čipove u Kini. Vest je međutim citirana iz izvora United Microelectronicsa, koji je rivalska kompanija Microna.
Facebook je pak bio lose performiran zato što je Washington Post objavio da kompaniju čeka velika istraga povodom skandala koji se pre par meseci desio sa Cambridge Analytica, koja je neovlašćeno koristila podatke korisnika.
Od marko podataka, investitori će u narednom period pratiti objavu vezanu za broj novododatih poslova u ekonomiji SAD. Očekuje se da je ta cifra 200,000 za mesec jun a objava podataka desiće se u petak.
Evropa je juče za razliku od Amerike bila u plusu a razlog tom je što je nemačka kancelarka Angela Merkel ublažila stav povodom dogovora koje su partije postigle oko budućih poteza u vezi migrantske krize. Stoxx600 dobio je juče 0,79%.
Gledajući na pojedinačne akcije, Glencore, poznata rudarska kompanija, izgubila je 8%, nakon što su regulatorna tela u SAD tražila dokumentaciju o poslovima u Nigeriji, Venecueli i DR Kongu.
Holandski proizvođač čipova, BE Semiconductor, izgubio je 8,9%, nakon što je obavio da se njegova očekivanja za rast prihoda u drogom kvartalu neće ostvariti. Kompanija je navela da je primila zahtev za otkazivanje porudžbina vrednih 28 miliona EUR i to će biti glavni razlog za lošije od očekivanih performansi.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »