Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 05.07.2018

Datum objave: 05.07.2018

SERBIA:

Neto priliv stranih direktnih investicija 871 miliona EUR u prva četiri meseca 2018.
Neto priliv po osnovu stranih direktnih investicija u Srbiju dostigao je u prva četiri meseca 2018. godine 871 mil EUR, prema podacima platnog bilansa. Kako kažu za Tanjug u Narodnoj banci Srbije, time je nastavljen rast neto priliva stranih direktnih investicija koji je u odnosu na isti period prošle godine povećan za 12,9%.
Izvor: Ekapija

AERO: Aerodrom Beograd u junu uslužio 6% više putnika nego godinu dana ranije
U junu, mesecu koji najavljuje najuspešniju sezonu u istoriji, Aerodrom Beograd (AERO) uslužio je 539.137 putnika, odnosno 6 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, uz 5.651 poletanje i sletanje, što je povećanje od 2 odsto, objavila je kompanija. U petak, 29. juna zabeležen je drugi najbolji rezultat od 22.890 putnika koji su u jednom danu koristili beogradski aerodrom, što je samo 250 putnika manje od apsolutnog dnevnog rekorda koji je zabeležen 31. jula prošle godine. U prvih pola godine opsluženo je 7 odsto, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine, a ukupan promet robe i pošte povećan je 19 odsto.
Izvor: AERO, Ilirika

Ruska VTB banka napušta Srbiju
Posmatrački savet VTB banke je doneo odluku da izađe iz kapitala svoje srpske ispostave VTB banka a.d. Beograd prodajom 7,3 miliona akcija koje iznose 100% njenog kapitala, navodi se u saopštenju VTB. Prekinuti učešće Banke VTB u vlasništvu VTB banka a.d. Beograd putem prodaje 7.344.813 akcija VTB banke a.d. Beograd, nominalne vrednosti 500 dinara po jednoj, koje čine 100% kapitala VTB banke a.d. Beograd, po ceni koja nije niža od tržišne vrednosti koju odrede ocenjivači - navodi se u saopštenju.
Izvor: Ekapija

REGION:

Izglasana nagodba o Agrokoru
Agrokorovi poverioci u sredu su izglasali nagodbu, i to oni koji ukupno drže 80,2 posto ukupnih potraživanja. Za nagodbu u Agrokoru tako su glasali poverioci sa 27,08 milijardi kuna potraživanja od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna. Sudija Trgovačkog suda Nevenka Siladi Rstić najavila je da bi već u četvrtak, odnosno danas, Trgovački sud mogao doneti rešenje kojim će potvrditi zakonitost nagodbe.
Izvor: Seebiz

INO:

NYSE zatvorena zbog praznika, Evropa u simboličnom plusu
Berze u Americi su juče bile zatvorene zbog nacionalnog praznika, a evropska tržišta završila su dan u simboličnim plusevima, pošto je pitanje trgovinskih tenzija i restrikcija na polju investicija, između SAD i Kine bilo u centru pažnje. Stoxx600, sveobuhvatni evropski indeks, dobio je tek 0,04%.
Tehnološke akcije u Evropi bile u juče pod solidnim prodajnim pritiskom zbog sentimenta koji se iz SAD preneo povodom objave da je Micronu zabranjeno da prodaje čipove u Kini, što je direktna posledica trgovinskog rata. Evropski STMicroelectronics i Siltronic, bili su najgore performirani među tehnološkim akcijama, izgubivši 3% i 7%, respektivno.
Gledajući na ostale pojedinačne akcije, francuska kompanija iz oblasti zdravstva, Orpea, dobila je 2,06%, nakon što je HSBC banka podigla rejting akcije, tačnije izdala preporuku za kupovinu iste.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »