Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 06.07.2018

Datum objave: 06.07.2018

SERBIA:

Srbija na Samitu u Sofiji potpisuje ugovor za poslednju deonicu pruge Beograd-Budimpešta - Radovi vredni oko milijardu evra od 2019.
Na Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope naredne nedelje u Bugarskoj, biće potpisan komercijalni ugovor za poslednju deonicu brze pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice, u vrednosti od oko milijardu EUR. Radovi na ovoj deonici morali bi da počnu sledeće godine - kaže za Tanjug ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Izvor: Ekapija

KMBN: Poslovnica VTB banke u BGD se prodaje za 10 miliona evra
Direktor "VTB" banke Andrej Kostin rekao je da će poslovnica ove banke u Beogradu biti prodata kupcu iz centralne Evrope za sumu koja neće preći deset miliona evra. Po mom mišljenju, proces je prošao glatko, pronašli su kupca. Koliko ja znam u pitanju je neko iz centralne Evrope, nije Rus, rekao je Kostin, prenosi TAS S. Pomenuta cifra od 10 miliona evra daje PB od 0,72x i to bi mogao biti jedan od orijentacionih pokazatelja za buduću privatizaciju Komercijalne Banke (KMBN), koja se sada trguje na PB od 0,53x, premda je neuporedivo veća i bolje pozicionirana banka u odnosu na VTB.
Izvor: Tanjug, Ilirika

AERO: Beograd i Rijad biće povezani direktnom avio-linijom - Prvi letovi u avgustu
Letovi između glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada, i Beograda uskoro bi trebalo da budu uspostavljeni, čime će dve zemlje po prvi put biti povezane stalnom vazdušnom linijom, prenosi portal Ex-Yu Aviation News. Pregovori između saudijskog tur operatora, koji će imati ekskluzivna prava na prodaju karata na ovoj ruti, i aviokompanija su u toku i odluka bi trebalo da bude doneta sredinom jula.
Izvor: Ekapija

REGION:

Nastavljen pad nezaposlenosti u Sloveniji
U Sloveniji je krajem juna ove godine bilo registrovano 75 hiljada nezaposlenih osoba, objavio je državni zavod za zapošljavanje. U prvoj polovini ove godine broj nezaposlenih u evidenciji zavoda manji je za prosečno 14 posto u odnosu na prošlu godinu, što je jedna od najnižih stopa registrovane nezaposlenosti zadnjih godina, što se tumači visokim stopama rasta posljednjih nekoliko godina i oživljavanjem tržišta rada koje u Sloveniji sve više računa i na radnike iz susednih država, pa i trećih država izvan EU-a.
Izvor: Seebiz

INO:

Dow u plusu skoro 200 poena, vođen tehnološkim akcijama, Evropa u zelenom nakon rasta na auto sektoru
Indeksu na Wall Streetu juče su napredovali, vođeni uglavnom rastom na tehnološkima akcijama, ali investitori i dalje sa zabrinutošću prate pripreme SAD-a da uvede novu rundu carinskih tarifa Kini. Dow je dobio 0,75%, S&P500 je uvećao vrednost za 0,9% a Nasdaq je napredovao solidnih 1,1%, podržan rastom na Googlu, Facebooku, Amazonu i Netflixu.
Rast na tehnološkim akcijama bio je podržan i skokom na Micronu od 2,6%. Kompanija je objavila da je Kina zaista zabranila prodaju nekih od njegovih čipova ali da to neće imati značajnijeg uticaja na prihode.
Od makro podataka izdvajamo da je američka ekonomija u junu dodala 177,000 novo zaposlenih, što je manje od očekivanih 200,000.
Evropske berze bile su juče u plusu a dobar sentiment podržan je uglavnom skokovima na akcijama proizvođača automobila. Stoxx600 dobio je 0,4% tokom dana.
Razlog rastu u segmentu proizvođača automobila je taj što su vodeći nemački proizvođači sada spremi da podrže ukidanje tarifa na uvoz automobila iz SAD, a prema rečima ambasadora SAD u Nemačkoj, taj potez bi eliminisao i mogućnost da SAD uvode tarife na uvoz automobila iz EU. Ove vesti uticale su na to da kompanije poput BMW, Daimlera i Volkswagerna dobiju listom oko 4% tokom jučerašnjeg trgovanja.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »