Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 09.07.2018

Datum objave: 09.07.2018

SERBIA:

AERO: Neto profit Aerodroma Beograd u prvom kvartalu 1,1 milijarda RSD
Direktor Aerodroma Beograd (AERO), Saša Vlaisavljević, izjavio je da je u prvih pet meseci ove godine, ukupni i poslovni prihodi veći su za po 8%, dok ostvarena neto dobit iznosi oko 1,1 milijardi dinara i veća je 1% od neto dobiti ostvarene u istom periodu prošle godine. Ove godine očekujemo najuspešniju sezonu u istoriji, što potvrđuju i rezultati u prvih pet meseci tokom kojih je opsluženo ukupno više od 1,9 miliona putnika, odnosno 7% više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 33%, rekao je Vlaisavljević.
Izvor: Ekapija

Tender za RTB Bor sredinom jula
Tender za RTB Bor biće objavljen u narednih desetak dana, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, za taj rudarski kompleks zainteresovana je jedna kineska kompanija. Podsetimo, i vlasnik turske kompanije Cengiz holding, Mehmet Čengiz razgovarao je u subotu (30. juna 2018. godine) u Boru sa rukovodstvom Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) o učešću na tenderu za izbor strateškog partnera RTB-a.
Izvor: Ekapija

PPF neće preuzeti TVB, OTP ne želi da komentariše buduće poteze
Mađarski OTP koji trenutno radi na okončanju poslova akvizicija u regionu Jugoistočne Evrope, odbio je da komentariše moguće učešće u kupovini VTB banke u Srbiji, prenosi SeeNews portal. Istovremeno, PPF fond, koji je već bio aktivan u kupovini domaćih banaka, naznačio je istom izvoru da neće učestvovati u preuzimanju podružnice VTB banke u Srbiji.
Izvor: SeeNews, Ilirika

REGION:

Neto profit Krke porastao 11% u prvom polugođu 2018
Farmaceutska kompanija iz Slovenije, Krka, objavila je za prvu polovinu tekuće godine rast neto profita od 11% g/g, nakon što su prihodi u istom periodu dosegli rekordni nivo od 680,5 miliona EUR, +4% g/g, saopšteno je na Skupštini akcionara kompanije. Istovremeno, Skupština je odobrila isplatu dividende u visini od 169,2 miliona EUR ili 2,9 EUR bruto po akciji, što je za 5,5% veći iznos nego godinu dana ranije.
Izvor: Ilirika

INO:

Dobar izveštaj sa tržišta rada pogurao indekse na Wall Streetu u petak, Evropa u plusu takođe
Dobri podaci sa tržišta rada (veći broj novododatih poslova od očekivanog tokom juna) i manji fokus investitora na trgovinske tenzije SAD-Kina, omogućili su indeksima rast u petak. Dow je dobio 99,7 poena, sa Apple i Microsoftom kao najbolje performiranim akcijama a S&P500 je uvećao vrednost za 0,8%. Nasdaq je dobio 1,3%.
Boeing je dobio u petak 0,4%, Caterpillar je pak izgubio 0,29% a General Motors je doživeo pad od 0,79%. Smatra se da su ove kompanije naročito osetljive na pitanje trgovinskih odnosa SAD i Kine pošto imaju veliku izloženost prihoda van SAD-a.
Berze u Evropi završile su petak u simboličnim plusevima a fokus investitora je i ovoga puta bilo pitanje trgovinskih tenzija. Stoxx600 je dobio neznatnih 0,2%.
Od dešavanja na individualnim akcijama, izdvajamo Deutsche Bank, koja je skočila 2,5% nakon spekulacija da J.P. Morgan i Commercial Bank of China razmatraju mogućnost da kupe banku. J.P. Morgan je odbio navode ali to nije zaustavilo rast cene na akcijama Deutsche Banke.
Thyssenkrupp je dobio 2,4%, nakon što je Izvršni direktor, Heinrich Hiesinger, ponudio ostavku, samo nedelju dana nakon potpisivanje joint venture sporazuma sa Tata Steelom.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »