Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.07.2018

Datum objave: 11.07.2018

SERBIA:

Za strateško partnerstvo sa RTB Bor zainteresovano 11 kompanija
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, najavio je da će narednih dana biti raspisan tender za izbor starteškog partnera za RTB Bor i da su u toku poslednje pripreme. On je za TV Prva rekao da se do sada ozbiljno interesovalo 11 kompanija koje su potpisale ugovor o poverljivosti. Prema njegovim rečima, najviše su se interesovale kineske kompanije, zatim ruske, kanadske, jedna turska kompanija, kao i kazahstansko-evropski konzorcijum.
Izvor: Ekapija

Azerbejdžan daje kredit od 210 mil EUR za izgradnju brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica?
Azerbejdžan je sprеman da izdvoji 210 mil EUR krеdita za rеalizaciju projеkta izgradnjе brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, rekao je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Eldar Hasanov, na sastanku sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranom Mihajlović, i dodao da bi dvе stranе trеbalo u najskorijеm roku da dogovorе dеtaljе finansiranja. Kako se navodi na sajtu ministarstva, na sastanku je bilo reči o projеktu izgradnjе autoputa Ruma-Šabac i brzе saobraćajnicе Šabac-Loznica, kao i o izgradnji Obilaznicе oko Bеograda.
Izvor: Ekapija

Srbija i Evropska komisija potpisale sporazum o Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana - Potvrđeno da će sedište biti u Beogradu
Srbija i Evropska komisija potpisale su u Londonu sporazum kojim se potvrđuje da će sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biti u Beogradu. Dogovor je potpisan u okviru Samita o Zapadnom Balkanu koji se u ponedeljak i utorak (9. i 10. jula 2018. godine) održava u glavnom gradu Velike Britanije, a potpisivanju je prisustvovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
Izvor: Ekapija

REGION:

Kinezima pod koncesiju izgradnja autoputa Banjaluka-Prijedor
Ministar saobraćaja i veza RS, Neđo Trninić, najavio je da bi u septembru trebalo da se potpiše konačni ugovor s kineskom kompanijom iz Shandonga o realizaciji projekta izgradnje autoputa Banja Luka - Prijedor, u vrednosti od oko 297 mil EUR. Koncesija će biti dodeljena na period od 30 godina, a finansije za izgradnju treba da obezbedi kineska kompanija, s tim da projekat treba da bude strukturisan bez garancija BiH, preneo je Klix.ba.
Izvor: Ekapija

INO:

Wall Street i Evropa u plusu, investitori prebacuju fokus na objave rezultata
Indeksi na američkim berzama juče su bili u zelenom pošto investitori sada pažljivije počinju da prate objave rezultata za drug kvartal a pitanje trgovinskih tenzija će bar privremeno biti manje aktuelno. Dow je skočio 143 poena i završio na 24,919, sa DowDuPont i Procetr&Gamble kao najbolje performiranim imenima. S&P500 je dodao 0,4% a Nasdaq je bio u neznatnom plusu.
PepsiCo je među prvima od većih korporacija objavio kvartalni rezultata i to bolji od očekivanog pa je akcija skočila 4,8%, što je najveći dnevni rast još od 2009. godine. Kompanija je takođe objavila da očekuje solidan rast profita za fiskalni četvrti kvartal.
Tesla, poznati proizvođač električnih automobila, je dobio juče 2,7%, a nakon vesti da će korporacija izgraditi veliku fabriku u Kini. Kako prenose mediji, novo postrojenje imaće kapacitet proizvodnje od 500,000 automobila godišnje.
Evropa je završila utorak u plusu, pošto su se investitori sada okrenuli predstojećim objavama rezultata a politika i trgovinski odnosi trenutno su u drugom planu. Stoxx600 dobio je juče 0,5% a sve vodeće berze bile su u plusu.
Sektor nafte i gasa vodio je rast indeksa, podržan rastom cene na nafti. Ceo segment dobio je 1,4% a dobro su prošli i industrijske kompanije kao i tehnološki sektor.
Podizanje rejtinga za pojedine velike kompanije, takođe je pozitivno uticalo na jučerašnji sentiment u Evropi. Kompanije Airbus, Atos i Hugo Boss, su juče bile u zelenom pošto su dobile poboljšane rejtinge od strane investicionih banaka.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »