Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 12.07.2018

Datum objave: 12.07.2018

SERBIA:

ENHL: Konzorcijum oko Strabaga rekonstruiše Trg republike
Konzorcijum oko austrijske kompanije Strabag pobedio je na tenderu i dobio posao rekonstrukcije Trga republike u Beogradu. Posao je vredan više od od 900 miliona dinara, a Strabag je ponudio cenu od 768,26 miliona dinara bez PDV-a. Odluka o dodeli ugovora potpisana je 9. jula, a grupa firmi oko Energoprojekta (ENHL) koja nije dobila posao ima deset dana za podnošenje žalbe. Ukoliko sve bude teklo po planu, radovi bi mogli da počnu već krajem jula.
Izvor: Ekapija

NBS: Devizne rezerve NBS u junu 11,1 milijarda EUR
Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju juna iznosile su 11.104,3 miliona evra, što znači da su u tom mesecu povećane za 221,1 milion evra. Tim nivoom deviznih rezervi obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 195 odsto, i više od pet meseci uvoza robe i usluga što je dvostruko više od kriterijuma kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti deviznim rezervama. Povećanje bruto deviznih rezervi u junu u najvećoj meri rezultat je priliva po osnovu intervencija NBS na domaćem deviznom tržištu (kupovina deviza od banaka u iznosu od 320,0 miliona evra). Dodatni doprinos većem nivou deviznih rezervi dali su i neto prilivi po osnovu donacija, upravljanja deviznim rezervama i ostalim osnovima (ukupno 76,7 miliona evra).
Izvor: NBS

Prvo stečaj, pa prodaja Azotare
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će nakon sprovedenog stečаjnog postupkа pančevačka Azotаra u sklаdu sа zаkonom biti ponuđenа nа prodаju. Prema njegovim rečima, to će omogućiti dа eventuаlni novi vlаsnici ponovo orgаnizuju proizvodnju, nа efikаsniji nаčin i bez opterećenjа stаrim dugovаnjimа.
Izvor: Ekapija

REGION:

Britanija udvostručuje sredstva za Zapadni Balkan
Velika Britanija, domaćin samita Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, gotovo je udvostručila sredstva za Zapadni Balkan na 80 miliona funti (90 miliona evra) i pojačava bezbednosno osoblje u regionu s ciljem borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. Iako će Britanija 2019. napustiti EU, britanska vlada tim potezom, koji uključuje unapređenje mogućnosti Zapadnog Balkana u borbi protiv sajber opasnosti i produženje prisustva panbalkanskih Strateških rezervnih snaga (SRF), pokazuje da ostaje opredeljena za stabilnost regiona.
Izvor: Ekapija

INO:

Dow u minusu preko 200 poena nakon objave spiska za nove tarife na kineske proizvode, Evropa u minusu
Nakon kratkog predaha i usmeravanja pažnje investitora na početak objave kvartalnih rezultata, pitanje trgovinskih tenzija ponovo je aktuelizovano i zbačeno u prvi plan, pošto je administracija SAD izašla u javnost sa spiskom proizvoda iz Kine na koje će biti primenjen novi set tarifa. Dow je iz tog razloga izgubio 0,88% ili 219 poena, sa Caterpillar, DowDuPont i Chevronom kao najgore performiranim akcijama. S&P500 je umanjio vrednost za 0,7%, pošto je segment energije izgubio preko 2% a Nasdaq je bio u minusu od 0,6%.
Od korporativnih dešavanja izdvajamo Pfizer koji je izgubio 0,6%, nakon što je objavio da će odložiti planirano povećanje cena medikamenata. Biogen, kompanija iz iste branše, izgubila je 0,2%, a Merck je takođe bio u minusu za 0,6%.
American Airlines juče je izgubio solidnih 8,1%, a nakon što je kompanija snizila svoja očekivanja za drugi kvartal po pitanju rasta prihoda.
Nakon objave nove liste kineskih proizvoda koji će možda biti opterećeni tarifama za uvoz u SAD, Evropa je takođe završila dan u minusu. Stoxx600 je izgubio solidnih 1,2% a svi sektori i lokalne berze su bili u crvenom. Bazični resursi najgore su prošli, izgubivši 3,3% a sektor nafte i gasa u minusu je za 2,3%.
Od korporativnih novosti izdvajamo da je britanska farmaceutska kompanija Indivior izgubila čitavih 30% nakon objave da će joj prihodi verovatni biti manji od očekivanih. Pored nje, kompanija Burberry je bila u minusu 4%, iako je izašla u javnost sa nepromenjenim očekivanjima za 2019. godinu.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »