Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 07.08.2018

Datum objave: 07.08.2018

SERBIA:

Tri kompanije zainteresovane za kikindski MSK - Rok za ponude 10. Avgust
Tehničku dokumentaciju za Metanolsko-sirćetni kompleks otkupile su tri kompanije. Da li će podneti i konkretnu ponudu, znaće se do 10. avgusta. Tada ističe rok da zainteresovani investitori odluče hoće li ući u trku za 99,9% ove kompanije. Početna cena je 20,4 mil EUR. Ukoliko prodaja ne uspe ni iz drugog puta, MSK će ući u treći krug i to do kraja septembra. Ovo se vidi iz Memoranduma sa Međunarodnim monetarnim fondom, pišu Novosti.
Izvor: Ekapija

Telekomu odobreno preuzimanje udela u kompaniji GO4YU
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je odobrila Telekomu Srbija preuzimanje udela u kompaniji GO4YU iz Beograda, čiji je vlasnik Dimedia group limited iz Hong Konga. Pretežna delatnost te kompanije su bežične komunikacije, kao što je telefoniranje preko interneta i distribucija medijskog sadržaja preko interneta, na tržištima izvan Srbije. Kako podseća Komisija, Telekom u Srbiji ima više zavisnih društava – Telus, HD-WIN, mts banka, YUNET INTERNATIONAL, mts Kosovska Mitrovica, mts Antena TV, mts sistemi i integracije Beograd.
Izvor: SeeNews, Ilirika

Rod kukuruza premašiće sedam miliona tona, blizu rekorda iz 2016. Godine
Rod kukuruza u Srbiji ove godine mogao bi premašiti sedam miliona tona, što je blizu rekorda od osam miliona tona koji je ostvaren 2016. godine ali na većoj zasejanoj površini nego ove godine, rekao je danas direktor poslovnog Udruženja "Žita Srbije". On je agenciji Beta kazao da će ove godine, kada je zasejano oko 900.000 hektara, što je manje nego prošle godine kada je pod tom kulturom bilo 970.000 hektara, većim prinosom biti nadoknadjen manjak oranica. Izvoz kukuruza, ako se ostvari očekivani prinos od preko sedam miliona tona, prema njegovim rečima, mogao bi da buda oko 2,5 miliona tona.
Izvor: Beta

REGION:

Bečki institut: Rusija najjači investitor u regiji u posljednjih pet godina
U izvještaju Bečkog instututa o poslovanju u regiji, navodi se da na priliv stranih direktnih investicija u 2018. godini utjiču globalnu faktori poput sankcija Rusiji, carine SAD-u, Brexit, digitalizacija. Prema podacima centralnih banaka zemalja regije, najveći investitor u petogodišnjem periodu u regiji je Rusija, nakon čega slijede Austrija i Norveška. Najviše investicija privukla je Slovenija, a u toj zemlji susjedna Austrija uložila je 16,4 milijardi eura u petogodišnjem periodu. Istovremeno, Austrija je u devetogodišnjem periodu 2005-2013 najveći investitor u Srbiji sa 2,3 milijarde eura. Ta zemlja je najveći investitor u Bosni i Hercegovini, gdje je od 1994. do kraja 2016. godine uložila 1,2 milijarde eura.
Izvor: Seebiz, Ilirika

INO:

Nasdaq peti trgovački dan zaredom u plusu, Facebook skočio preko 4%, Evropa u minusu
Indeksu u Americi startovali su ovu nedelju rastom , vođeni dobrim sentimentom na tehnološkim akcijama. Nasdaq je dobio 0,6%, tako da je već šesti trgovački dan u kontinuiranom plusu, što se nije desilo još od maja. Dow je napredovao 39 poena, dok je S&P500 skočio 0,4%, vođen rastom na Disney.
Facebook je juče dobio solidnih 4,5%, a nakon novosti da je u pregovorima sa bankama da se u Messenger mogu inkorporirati i finansijski podaci korisnika.
Berkshire Hathaway je objavio rezultate bolje od očekivanih, pa je to podiglo njegove akcije, B klase, juče za 3%. Cardinal Health i Tyson Foods su takođe objavili rezultate bolje od očekivanih. Međutim, Tyson Foods je skočio preko 3% a Cardinal Health je izgubio 0,5%.
Evropske berze su juče završile u neznatnim minusima. Investitori su u centar pažnje stavili ponovo trgovinske odnose pa su indeksi uglavnom oscilirali oko nivoa od petka ali su na kraju mahom završili u crvenom. Stoxx600 izgubio je 0,6%.
Linde, proizvođač tehničkih gasova, bio je pod solidnim prodajnim pritiskom nakon medijskih natpisa da će FTC (američka Federalna trgovinska komisija) tražiti dodatne ustupke, u smislu garancija da neće doći do stvaranja monopola, kako bi omogućila završetak merdžera sa Praxairom. Linde je juče izgubio 7,5%.
Banka HSBC je objavila rast profita pre oporezivanja u drugom kvartalu od 4,58%, ali to nije bilo dovoljno da impresionira investitore, pa je akcija izgubila 1% tokom jučerašnjeg trgovanja.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »