Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 08.08.2018

Datum objave: 08.08.2018

SERBIA:

Rast građevinarstva u Srbiji u prvih šest meseci 25%
Rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u Srbiji u prvoj polovini ove godine iznosi 25%, što značajno premašuje stope rasta u ostalim sektorima koji su doprineli rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 4,5 odsto, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Posle rasta građevinskih radova od 28,1% ostvarenog u prvom kvartalu 2018. godine, u drugom kvartalu zabeležen je rast od 23,1% - navodi se u saopštenju.
Izvor: Ekapija

PPF grupa dobila odobrenje da preuzme Telenor banku
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da je PPF grupi odobrila preuzimanje Telenor banke, koja je deo Telenor grupe. Kako navodi Komisija, Telenor banka je postala član Telenor grupe 2013. godine, posle preuzimanja KBC banke u Srbiji. PPF je najveća investiciona grupa u srednjoj i istočnoj Evropi, koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije, a posluje u 22 zemlje na tri kontinena i raspolaže imovinom u vrednosti većoj od 38 mlrd EUR.
Source: Ekapija

Prva rata poreza na imovinu ubuduće tek u avgustu? - Izmenama zakona predviđeno ukidanje akontativnog plaćanja
Obveznike poreza na imovinu 15. avgusta čeka uplata treće rate, a kako će se ta obaveza plaćati naredne godine, ostaje da se vidi. Jedna od promena koje će sigurno interesovati građane – vlasnike nekretnina, je to što se predviđa ukidanje akontativnog plaćanja, koje se sada plaća 15. februara i 15. maja. Rešenje o iznosu i sumama tog poreza donose nadležni u opštinskim poreskim administracijama, a na osnovu cena nekretnina po zonama, odnosno prodajnim cenama iz prethodne godine.
Izvor: Ekapija

REGION:

Vlada Crne Gore uskoro aerodrome u Podgorici i Tivtu daje na koncesiju
Vlada Crne Gore odlučila je da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zaintersovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu. To je najavio za Vijesti ministar saobraćaja Osman Nurković. Plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina.
Izvor: Ekapija

INO:

Rast na Tesli i Amazonu približio S&P500 ranije postignutom rekordnom nivou, Evropa u plusu, Commerzbank izgubila 1,5%
Dobre objave kvartalnih rezultata za sada u drugi plan stavljaju trgovinske tenzije između SAD i Kine pa je S&P500 juče dobio 0,4% i približio se rekordnom nivou koji je postignut ranije ove godine. Druga dva vodeća indeksa ,Dow i Nasdaq takođe su bili u zelenom sa skokovima od 0,5% i 0,31%, respektivno.
Najinteresantniji događaj juče je bio verovatno saopštenje direktora Tesla motorsa, da razmišlja o povlačenju kompanije sa berze i transformaciji u zatvoreno društvo. To bi prema njegovim rečima bilo prikladnije za poslovanje kompanije i sve one koji su povezani sa njom. Akcija Tesle je na ovu novost skočila 11% juče.
Evropska tržišta završila su utorak u plusu a investitori na oku drže pitanje trgovinskih odnosa ali i objave rezultata. Stoxx600 dobio je 0,6%.
Od dešavanja na većim imenima, svakako je Commerzbanka bila najinteresantnija, obzirom da je objavila veći od očekivanog profita za drugi kvartal. Ipak, banka upozorava na rastuće troškove održavanja svojih korporativnih klijenata zbog sve žešće konkurencije. Akcija je stoga juče izgubila 1,5%.
Sektor automobila bio je među volje performiranim, a uglavnom zbog objava dobrih rezultata kompanija iz ove branše. U prvom redu se to odnosi na nemačkog proizvođača auto delova, Schaeffler, koji je objavio rast profita za prvu polovinu tekuće godine i povećao očekivanja za prihode za svoju industrijsku diviziju. Akcija je juče dobila solidnih 8,3%.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »