Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 09.08.2018

Datum objave: 09.08.2018

SERBIA:

Brisel odobrio kineskom Hisenseu preuzimanje Gorenja
Evropska komisija je odobrila klijentu ILIRIKE, kineskoj Hisense Grupi kupovinu Gorenja, slovenačkog proizvođača aparata za domaćinstvo, ocenivši da to preuzimanje neće poremetiti tržišnu konkurenciju. Ceo proces uspešnog preuzimanja za Hisense vodila je brokerska kuća ILIRIKA, d.d. Ljubljana, koja je delovala kao konsultanat i broker kineskog Hisensa.
Izvor: europa.eu, Ilirika

TGAS: Messer planira nove investicije u Srbiji - Problem komplikovane procedure
U intervjuu za Naše novine izvršni direktor Messer Tehnogasa (TGAS) Ernst Bode, kaže da je kompanija je posle odlaska Amerikanaca iz smederevske železare došla do ivice bankrota. Dolaskom kineskog partnera HBIS Group, fabrika je spasena, a kako u intervjuu kaže direktor Messer-a, postoji nov krug investicija gde ponovo ulažu u nove moderne mašine. Prema njegovim rečima, kompanija trenutno koristi oko 90% kapaciteta, a u planu je proširenje proizvodnog programa. Želimo da investiramo, ali i dalje nije lako investirati u Srbiji. Još postoje ograničenja kao što su problemi sa konverzijom i vlasništvom zemljišta, komplikovane procedure i sudovi koji su dosta spori. Imamo ideje, sredstva i motivaciju al problem su nam obimne procedure - rekao je u intervjuu za Naše novine Ernest Bode i dodao da su najbitniji njihovi kupci HBIS Group, RTB Bor, HIP Petrohemija, Rafinerija Pančevo.
Source: Ekapija

Sanacija deonice Ub-Lajkovac do kraja novembra
Deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca biće sanirana do kraja novembra, a taj posao uradiće konzorcijum kineske Shandong Hi Speed Group i azerbejdžanske firme Azvirt, pošto domaće firme Planum i Putevi Užice nisu htele da rade taj posao po projektu, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović. Ministarka je navela da će ta deonica biti spremna za otvaranje celog poteza Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, u dužini od 102 km.
Izvor: Ekapija

REGION:

Budžetski suficit u sedam meseci ove godine iznosi 49,1 milijardu RSD
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Vlada Srbije za sedam meseci ove godine otplatila kredite u vrednosti 370 milijardi dinara, što je oko 3,1 milijarda evra, a da je u budžetu ostvaren suficit od 49,1 milijarde dinara. Mali je najavio da će Vlada Srbije sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda u septembru razgovarati, ne samo o povećanju penzija i plata u javnom sektoru, već kako da privreda bude još konkurentnija. U planu je, kako je rekao, dalje smanjenje nekih poreskih nameta i usvajanje zakona o naknadama, sa ciljem da se povećaju investicije i broj radnih mesta.
Izvor: N1

INO:

Amazon i Facebook omogućili rast Nasdaqa sedmi trgovački dan zaredom, Evropski indeksi mešoviti
Iako je indeks tehnoloških akcija Nasdaq juče završio tek u neznatnom plusu od 0,06%, vođen rastom na Facebooku i Amazonu, bio je to ipak njegov sedmi uzastopni dnevni rast, što se nije desilo još od marta tekuće godine. Ostatak tržišta bio je nešto slabije performiran, uglavnom zbog kontra trgovinskih mera Kine prema SAD, koje stupaju na snagu. S&P500 je izgubio simboličnih 0,03% a Dow indeks je umanjio vrednost za 0,18%.
Kina je kao što je već poznato najavila uvođenje tarifa u visini od 25% na proizvode iz SAD vredne 16 milijardi USD. Uglavnom su na spisku pogođenih proizvoda motocikli, veći automobili, različite vrste goriva kao i optički kablovi.
Akcije Catrepillara i Boeinga, koje su osetljive na pitanje trgovinskih odnosa juče su izgubile po 1,9% i 0,9%, respektivno. Ostalih važnijih vesti iz korporacija ili ekonomije nije bilo.
Indeksi na vodećim evropskim berzama završili su sredu u suprotnim pravicama, a fokus investitora ostaje na objavama rezultata i trgovinskim odnosima. Stoxx600 dobio je 0,2% a gledajući pojedinačne vodeće indekse, Britanski FTSE bio je u plusu 0,7% a DAX je pak izgubio 0,12%, dok je CAC bio u minusu od 0,35%.
Od dešavanja na pojedinačnim kompanijama izdvajamo da je Novo Nordisk završio dan padom od 6%, nakon što je objavio niže od očekivanih prihoda za drugi kvartal.
Banka ABN AMRO dobila je juče 3,5% nakon objave profita za drug kvartal koji je veći od očekivanog. Proizvođač guma Nokian, završio je rastom od 3,4% nakon objave rezultata koji su bolji od očekivanih a maloprodajni lanac Delhaize, izgubio je 1,6% na dnevnom nivou nakon objave pada prihoda u drugom kvartalu.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »