Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.08.2018

Datum objave: 10.08.2018

SERBIA:

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na nepromenjenom nivou
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na jučerašnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0%. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je imao u vidu, pre svega, očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike. Nakon ovogodišnjeg minimuma u aprilu, inflacija se, očekivano, vratila u granice cilja i u junu je iznosila 2,3% međugodišnje.
Izvor: NBS

Objavljen tender za prodaju PKB, početna cena 104,5 miliona evra
Ministarstvo privrede objavilo je tender za prodaju imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) po početnoj ceni od 104,5 miliona evra. Rok za dostavljanje ponuda je 10. septembar. Cena za otkup prodajne dokumentacije je 1,5 miliona evra, a uslov za učešće na tenderu je uplata depozita od oko 22,6 miliona evra. Pravo učešća na tenderu imaju pravna lica koja se kao pretežnom delatnošću bave poljoprivredom ili/i trgovinom poljoprivrednih proizvoda.
Izvor: Beta

TGAS: Srpski Messer Tehnogas preuzeo Messer Slovenia
Proizvođač industrijskih gasova Messer Tehnogas (TGAS) saopštio je u sredu da je potpisao ugovor sa kompanijom Messer Belgium N.V. da otkupi njegov udeo od 91,24% u Messer Slovenia, prenosi seebiz.eu. Sve tri kompanije su deo nemačke Messer grupe. Messer Tehnogas je efektivno preuzeo kontrolu nad 100% holdingom u Messer Slovenija, pošto slovenačka kompanija kontroliše preostalih 8,76% deonica, saopštila je srpska kompanija u podnesku Beogradskoj berzi.
Izvor: Ekapija

REGION:

Slovenija u pola godine ostvarila suficit od 417,5 miliona eura
Prema podacima slovenačkog statističkog zavoda, Slovenija je u prvoj polovini godine od robne razmene ostvarila suficit od 417,5 miliona eura. U tom je periodu izvezla robu u vrednosti od 15,5 milijardi eura, a uvezla robu u vrednosti od 15,1 milijardu eura. Izvoz je u prvoj polovini godine bio povećan za 11,2 posto, dok je uvoz rastao sporije za 10,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Izvor: Seebiz

INO:

Amazon na novom rekordu pogurao Nasdaq u novi plus, Evropa ponovo mešovita
Juče je bio osmi trgovački dan po redu kako Nasdaq indeks beleži rast. Podržan skokom na Amazonu, koji je dogurao do novog istorijskog maksimuma, indeks je juče dobio simboličnih 0,04%, ali je to bilo dovoljno a se postigne osmi dan rasta zaredom. S&P500 i Dow su prošli nešto lošije, obzirom da su izgubili po 0,14% i 0,29%, respektivno.
Od dešavanja na individualnim imenima izdvajamo Booking Holdings i Norwegian Cruise. Obe kompanije su objavile rezultat za drugi kvartal bolje od očekivanih ali je Norwegian Cruise dobio 4%, dok je Booking Holding bio u minusu zbog objave da očekuje nešto slabiji rezultat u trećem kvartalu.
Od makro podataka objavljeno je da je PPI ili indeks cena proizvođača u julu ostao nepromenjen, dok su analitičari i ekonomisti očekivali rast od 0,2%. U petak se očekuje CPI report, tačnije izveštaj o inflaciji za jul.
Evropski indeksi su kao i prekjuče završili u suprotnim prvacima, pošto je u fokusu investitora bio opet odnos Kine i SAD a nešto malo manje i objave rezultata. Stoxx600 je dobio 0,1%, sa FTSE u minusu od 0,45 i DAX-om u plus od 0,34%. CAC je bio gotovo bez promene.
Adidas je juče dobio sodinih 9,4%, a nakon što je objavio bolje do očekivanih rezultata za drugi kvartal. Pozitivan sentiment nije bio narušen ni podatkom da je firma imala izvesne otpise zbog lošijeg poslovanja Reebok brenda.
Kompanija G4S, koja je najveća u svetu u poslovima obezbeđenja, izgubila je 7,8%, nakon objave pada polugodišnjeg profita, Pad je došao kao posledica troškova restrukturiranja i slabijih prihoda na tržištu Srednjeg istoka.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 »