Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni izveštaj 08.01.2018

Datum objave: 08.01.2018

Prva trgovačka nedelja u ovoj godini na BELEX-u je startovana padom indeksa. BELEX15 izgubio je 0,89% a BELEXline 0,86%. Promet je bio izuzetno mali, što nije iznenađujuće imajući u vidu praznik i dva neradna dana. Na celom tržištu trgovano je samo 5,7 miliona EUR od čega 5,5 se odnosilo na obveznice.

Sa prometom od 12,8 miliona RSD NIS (NIIS) je najtrgovanija akcije nedelje. Ona je takođe i među većim gubitnicima, imajući u obzir da je cena skliznula u minus za 1,8%, što je uz pad Komercijalne Banke, Tehnogasa i Fitofarmacije i vodilo indekse na dole.

Aerodrom Beograd (AERO) je trgovan sa tek svega 2,5 miliona RSD ali je i pored toga bio druga najtrgovanija akcija nedelje. Akcija je bila u padu blagih 0,6% na nedeljnom nivou, ali tekuće nedelje će verovatno biti u fokusu obzirom da je priča o koncesiji konačno završena. Naime, francuska kompanija Vinci pobedila je na tenderu za koncesiju, a kako su objavili mediji pozivajući se na neimenovane izvore, ista je ponudila 501 milion EUR za koncesiju aerodroma na 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona EUR, dok će godišnja taksa iznositi od pet do 16 miliona EUR. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je dogovorom o koncesiji za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ostvaren ogroman uspeh, jer je Srbija uspela da dobije mnogo više novca od Hrvatske za zagrebački aerodrom, koja je zemlja EU. Dodaje da je to dobar signal investitorima. Vučić je ukazao da će vlada dobiti 417 miliona evra prihoda za budžet, a 84 miliona evra dobijaju građani Srbije - mali akcionari. Pre ove vesti, aerodrom je objavio da je u 2017. godini ugostio 5,34 miliona putnika što je devet odsto više nego godinu pre, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto.

Među trgovanijim hartijama dalje su se ubrojali Tehnogas (TGAS), Alfa Plam (ALFA) i Fitofarmacija (FITO). Ipak zbirini promet na njima je iznosio tek oko 1,9 miliona RSD a nije bilo nikakvih važnijih informacija iz ovih kompanija. Obzirom da je nedelja iza nas bila skraćena zbog Nove godine, ne trebaju čuditi ovako mali obimi trgovanja.

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 »