Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.09.2018

Datum objave: 10.09.2018

SERBIA:

Vlada za ukidanje Zakona o smanjenju penzija - U novembru veća primanja
Vlada Srbije usvojila je predlog zakona kojim se ukida Zakon o smanjenju penzija, pa će oktobarske penzije biti isplaćene bez umanjenja. Kako je saopšteno na sajtu Vlade, usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim će biti ukinut Zakon o smanjenju penzija najkasnije 30. septembra.
Izvor: Ekapija

Srbija i SAD potpisale Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture
Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador Kajl Skot u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra trgovine Vilbura Rosa potpisali su 6. septembra Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture. Mihajlović i Ros saglasili su se da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture Srbije i SAD daje odličnu priliku za veće angažovanje američkih građevinskih i svih drugih kompanija u Srbiji, saopštilo je ministarstvo infrastrukture, građevine i saobraćaja.
Izvor: Ekapija

Ekonomisti: Rast BDP Srbije predimenzioniran zbog niske baze
Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u prvom polugodištu ove godine od 4,8 odsto je malo predimenzioniran zbog niske baze i realno je da će on za celu godinu biti najmanje četiri odsto, ocenili su saradnici Ekonomskog instituta u Beogradu. Na rast BDP veći od očekivanog uticali su dobri rezultati u poljoprivredi, gradjevini i nekim uslugama, dok je skromniji rast bio industrijske proizvodnje i preradjivačke industrije, koje dugoročno mogu da ubrzaju ekonomski rast, kazao je Stojan Stamenković na predstavljanju novog broja biltena "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT) koji izdaje Ekonomski institut u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.
Izvor: Beta

REGION:

NLB objavila pad profita od 11% u prvom polugođu
Slovenačka NLB banka objavila je pad profita za prvo polugođe od 11% g/g a kao rezultat manjeg obima naknada od provizija. Sve zavisne branaše banke iz regiona generisale su profite i doprinele sa 41% rezultatu grupe, kaže se u istom saopštenju.
Izvor: Seebiz, Ilirika

INO:

Rasprodaja tehnoloških akcija održala Nasadaq četiri dana u minusu, Evropa mešovita
Rasprodaja, uslovno rečeno, na tehnološkim akcijama u toku nedelje rezultovala je novim padom Nasdaq indeksa tako da je on startovao septembar najlošije još od 2008. godine. Indeks je u petak izgubio dodatnih 03%, a S&P500 je takođe bio u minusu i to za 0,2%. Dow je izgubio 0,31% u petak.
Apple je na dnevnom nivou izgubio 0,6%, a nakon što je kompanija saopštila da će rat tarifama između SAD i Kine imati negativnog uticaja na nekoliko proizvoda iz palete.
Evropske berze uglavnom su završile u suprotnim pravcima ali uz ne tako velike razlike. Stoxx600 bio je simbolično u plusu od 0,08%. Investitori i dalje pre svega prate dešavanja na planu trgovinskih odnosa i pregovora u vezi istih.
Banke su bile među većim gubitnicima na evropskim berzama u petak. Ceo sektor izgubio je 0,93%. Duetsche Banka je izgubila 1,45% a nakon novosti a kineski HNA namerava da proda 7,6% udela u banci. Danske Banka je pak izgubila 4,2% nakon što se ispostavilo da je skandal sa pranjem novca u njenoj branši iz Estonije mnogo veći nego što se inicijalno očekivalo.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »