Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.09.2018

Datum objave: 11.09.2018

SERBIA:

NIIS: Novo postrojenje u Rafineriji nafte Pančevo počinje da radi u trećem kvartalu 2019.
U Rafineriji nafte Pančevo u četvrtak (6. septembra) okončana je montaža opreme u okviru kapitalnog projekta za modernizaciju prerađivačkih kapaciteta Duboka prerada, saopštila je Naftna industrija Srbije (NIS). Projekat Duboka prerada predstavlja deo neprestane modernizacije Rafinerije u Pančevu, kako bi se za tržište Srbije i regiona obezbedila ponuda najkvalitetnijih goriva. Ovaj projekat vredan više od 300 mil EUR i jedan je od najvećih investicionih projekata u Srbiji, a nova postrojenja počeće da rade u trećem kvartalu 2019. godine - navodi se u saopštenju.
Izvor: Ekapija

Minimalac od 2019. godine 27.022 dinara - Sindikati nisu zadovoljni
Vlada Srbije prelomila je danas i ipak donela odluku da minimalna cena rada bude povećana za 8,6%, odnosno da cena po satu rada bude 155 dinara. Sindikati i poslodavci kao i predstavnici Vlade postigli su dogovor da u naredne tri godine minimalna cena rada dostigne visinu minimalne potrošačke korpe. Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, minimalna zarada biće sledeće godine 27.022 dinara.
Izvor: Ekapija

Fabriku Ravanica kupila Medela za 320.000 EUR
Fabrika konditorskih proizvoda Ravanica iz Ćuprije prodata je 7. septembra Medeli iz Vrbasa za 320.000 EUR, soapšteno je iz Opštinske uprave Ćuprija. Medela se obavezala da će u opremu Ravanice investirati milion evra. Na prodaju je bilo ponuđeno 100 odsto kapitala Ravanice po procenjenoj vrednosti od 261.000 evra. Najpoznatiji proizvod te fabrike je "bonžita" a u asortimanu ima više od 40 proizvoda.
Izvor: Ekapija

REGION:

S&P500 potvrdio A rejting Triglava
Rejting agencija S&P juče je pritvrdila rejting Triglav osiguranja na „A“, sa stabilnim srednjoročnim očekivanjima. Prema saopštenju, potvrda dobrog rejtinga odražava snažnu poziciju Triglava u Sloveniji i regionu, postojanu profitabilnost i dobro upravljanje rizičnim delom kapitala.
Izvor: Seenews, Ilirika

INO:

Oporavak na tehnološkim akcijama omogućio rast indeksa na NYSE, Evropa u plusu, zabrinutost oko Italije Berxita popustila
Delimičan oporavak na tehnološkim akcijama rezultovao je rastom vodećih indeksa u Americi tokom jučerašnjeg dana. Nasdaq je dobio 0,3%, podržan uglavnom skokovima na Facbooku i Microsoftu, dok je S&P500 dobio 0,2%. Dow je bio u plusu od 0,23%.
Nisu međutim sve tehnološke akcije juče dobro prošle. Na Apple je nastavljen pad pa je akcija izgubila dodatnih 1,3% na dnevnom nivou. Američki predsednik Donald Trump na neki način je počeo vršiti pritisak na ovu kompaniju da svoje proizvode izrađuje u SAD-u. Amazon je takođe bio u minusu i to od 0,7%
Proizvođač električnih automobila Tesla, juče je imao dobar dan. Akcija je dobila 8,5% a nakon što je brokerska kuća Baird izašla sa mišljenjem da akciju treba kupovati u svakom slučaju, jer će projekat giga fabrike omogućiti kompaniji da dugoročno postane konkurentna.
Evropske berze završile su ponedeljak mahom u plusu, pošto investitori nisu previše pažnje obratili na pitanje trgovinskih tenzija. Pored toga, zabrinutost oko italijanskog deficita i Brexita je popustila pa je i to poboljšao sentiment.
Banke su bile gotovo najbolje performirane od evropskih kompanija. Italijanske banke su posebno bile aktuelne, nakon uveravanja od strane italijanske vlade da deficit u državnoj kasi neće obesmisliti fiskalna pravila propisana od strane EU tela. Intesa Sanpaolo, UniCredit i Banco BPM su skočile 4,5% ili više.
Nekoliko poznatijih evropskih imena je juče imalo i loš dan, pre svega zbog snižavanja rejtinga od strane brokerskih kuća . Uprbom redu su to bili Ryanair, Glencore i Danske Bank, koji su redom izgubili 1,5 %ili više.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »