Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 12.09.2018

Datum objave: 12.09.2018

SERBIA:

Telekom Srbija razmatra nove akvizicije - U fokusu operatori iz Srbije i Republike Srpske
Telekom Srbija je u proteklih nekoliko godina značajno smanjila zaduženost i vreme je za novi investicioni ciklus, izjavio je generalni direktor Predrag Ćulibrk na konferenciji Digital 2018 posvećenoj trendovima u telekomunikacijama i medijima. Razmišljamo o akviziciji operatora u Srbiji i Republici Srpskoj, u kojoj smo već prisutni sa multimedijalnim uslugama, sa idejom da popravimo našu tržišnu poziciju u domenu multimedije. Upravo na to se nadovezuju i naše investicije u sadržaj - rekao je Predrag Ćulibrk i dodao da je Telekom Srbija odnosno sportski kanal Arena sport obezbedio prenose Lige šampiona u fudbalu i prenose Italijanske lige u naredne tri godine.
Izvor: Ekapija

Ponudu za PKB dostavila jedna kompanija
Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegovih zavisnih drusstava, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede. Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njegovih zavisnih drusstava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija - navode u ministarstvu. Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzecha, iznosi 104,5 mil EUR, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda.
Izvor: Ekapija

Otvoren vetropark Alibunar snage 42 megavata - Investicija vredna 80 mil EUR
Kompanija Elicio završila je izgradnju novog vetroparka Alibunar snage 42 megavata, sa 21 turbinom, koji će energijom vetra snabdevati 38.000 domaćinstava. Investicija izgradnje vetroparka vredna je 80 mil EUR. U projekat vredan 80 mil EUR belgijska kompanija Elicio investirala je 20 mil EUR, dok je kreditom IFC grupacije Svetske banke i banaka UniCredit, FMO i GGF obezbeđeno 60 mil EUR.
Izvor: Seenews, Ilirika

REGION:

Agrokorova operativna dobit u poslednjem mesečnim izveštaju veća od plana, Konzum sve bolji
Objavljen je mesečni izveštaj prinudne uprave Agrokora koje se odnosi na razdoblje od 11. avgusta do 10. septembra 2018. godine. U izveštaju su uključeni rezultati 16 kompanija iz tri poslovna segmenta: Maloprodaja i veleprodaja, Prehrana i Poljoprivreda koje su u datom razdoblju ostvarile 20,7 miliona kuna veću operativnu dobit u odnosu na plan - ukupno 1,1 milijardu kuna iako se na nivou Grupe Agrokor beleže nekonsolidovani prihodi koji su šest posto manji od planiranih i ukupno su iznosili 13,4 milijardi kuna.
Izvor: Seebiz

INO:

Oporavak na Apple vodio rast indeksa na Wall Streetu, Evropa pod blagim prodajnim pritiskom
Oporavak tehnoloških akcija, vođen rastom na Applu, prevagnuo je naspram zabrinutosti oko trgovinskih tenzija pa su indeksu na Wall Streetu juče bili u pozitivnoj teritoriji, Nasdaq je dobio 0,6% a S&P500 je porastao za 0,4%. Dow je takođe bio u plusu i to za 114 poena, pošto su pored rasta na Applu, skokovi na Nike i Exoon Mobilu dali doprinos rastu indeksa.
Apple je bio u centru pažnje investitora. Akcija je juče dobila 2,5% a nakon što je UBS podigao target cenu na 250 USD po akciji sa ranijih 215 USD. UBS veruje da postoji solidan potencijal rasta Appla u segmentu usluga koje pruža. Apple će danas održati veliku konferenciju u novom sedištu na kojoj bi trebalo da predstavi svoje nove proizvode. Od tehnoloških akcija porast su juče ubeležili i Netflix i Amazon i to 2,2% i 2,5% respektivno, dok je Twitter dobio 1,2% na vrednosti.
Evropske berze završile su utorak u blagim minusima, a pitanje trgovinskih dešavanja na globalnom nivou ostaje u centru pažnje među tamošnjim investitorima. Stoxx600 završio je dan za simboličnih 0,05% niže.
Gledajući na pojedinačna dešavanja, ArcelorMittal je izgubio 2%, nakon novosti da je ovaj proizvođač čelika povećao ponudu za kupovinu Essar Steel-a. Od poznatijih imena još možemo izdvojiti Heineken, koji je juče izgubio 1,4% na vrednosti, usled snižavanja rejtinga akcije od strane nekoliko brokerskih kuća.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »