Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 13.09.2018

Datum objave: 13.09.2018

SERBIA:

Početak izgradnje deonice Preljina-Požega u martu
Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana Mihajlović, najavila je na TV Prva da će od marta sledeće godine početi izgradnja deonice Preljina - Požega na Koridoru 11. Finansijski ugovor za ovu deonicu biće potpisan u Kini, prilikom posete predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.
Izvor: Ekapija

Američki Behtel zainteresovan za izgradnju Moravskog koridora
Ministarika građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Zorana Mihajlović rekla je na TV Prva, kako prenosi Tanjug, da je i američka kompanija Behtel zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora (Preljina - Pojate), i da očekuje konkretne dogovore do kraja godine. Ona je ocenila da sporazum o saradnji Srbije i SAD u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisan prošle nedelje tokom posete američkog ministra trgovine Vilbura Rosa, "govori pre svega o drugačijim političkim odnosima dve zemlje" i "znači ne samo dolazak novih investicija već i novih tehnologija,
Izvor: Ekapija

EPS i NIS među 100 kompanija sa najvećim prometom u Centralnoj i Istočnoj Evropi
Elektroprivreda Srbije (EPS) najveća je kompanija u Srbiji po ostvarenom prometu u 2017. godini, koji iznosi 2,106 mlrd EUR, pokazuje studija o 500 najvećih kompanija centralne i istočne Evrope koju je uradila osiguravajuća kuća Coface. Na listi 500 kompanija našlo se ukupno 10 iz Srbije. EPS je na 65. mestu, a slede Naftna industrija Srbije (NIS) na 80. poziciji sa prometom od 1,818 mlrd EUR, Fiat na 211. mestu sa 927 mil EUR prometa, te Delhaize Serbia na 251. mestu sa prometom od 796 mil EUR. Mercator-S je 269. sa prometom od 754 mil EUR.
Izvor: Seenews, Ilirika

REGION:

Bosna i Hercegovina će napraviti dalje korake ka tržištima EU izgradnjom novih deonica Koridora 5C.
Reč je o glavnom infrastrukturnom projektu u zemlji koji će ojačati njenu regionalnu i međunarodnu integraciju, s obzirom na to da je potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 180 miliona evra, saopšteno je iz EBRD-a. Prema ugovoru koji je potpisan, EBRD je dala Bosni i Hercegovini državni kredit od 180 miliona evra za izgradnju tri nove deonice Koridora 5C u Federaciji BiH, ukupne dužine od oko 15,8 km.
Izvor: b92

INO:

Dow i S&P500 imali blagi skok zbog mogućnosti novih pregovora SAD-Kina, Evropa u plusu
Dow indeks i S&P500 juče su simbolično bili u pozitivnoj teritoriji pošto su se pojavili znaci da bi moglo doći do novih pregovora između SAD i Kine, a na temu trgovinskih odnosa dve zemlje. Dow je dobio 27 poena a S&P500 neznatnih 0,04%.
Nasdaq je međutim bio u minusu. Prodaji pritiska na tehnološkim akcijama još uvek traje i izazvan je zabrinutošću oko pojačane regulative na ovom polju, pa je indeks izgubio juče 0,2%. Facebook je bio u minusu od 2,4% a Twitter 3,7%, te je pad na njima najviše i uticao da indeks izgubi na vrednosti.
Evropa je bila u plusu juče iako je postojala zabrinutost oko daljeg razvoja trgovinskih odnosa među vodećim svetskim silama. Stoxx600 je dobio 0,47%.
Od dešavanja na individualnim akcijama vredi pomenuti Galapagos, koji je skočio 17,5% pošto je objavljeno da su njegovi testovi za novi lek protiv artritisa bili uspešni.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »