Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 14.09.2018

Datum objave: 14.09.2018

SERBIA:

Konditorska industrija u Srbiji prvi put beleži suficit
Konditorska industrija u Srbiji prvi put beleži suficit i u prvih šest meseci 2018. godine on je iznosio između 9 i 10 mil EUR, dok je izvoz porastao za 18,5%, izjavio je srpski ministar trgovine Rasim Ljajić. On je dodao da je uvoz smanjen za dva odsto i ocenio da konditorska industrija ima perspektivu, jer su srpski konditori sada ne samo konkurentni nego i jeftiniji sa odličnim kvalitetom proizvoda u odnosu na svoju konkurenciju iz EU.
Izvor: Ekapija

Do kraja godine tender za Petrohemiju
Do kraja godine biće objavljen tender za privatizaciju pančevačke Petrohemije i ponovljen poziv za Metanolsko-sirćetni kompleks (MSK) iz Kikinde, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović. On je rekao da je država već neko vreme u procesu pronalaženja partnera za Petrohemiju i dodao da do sada u Ministarstvo nije stigla nijedna ponuda eventualno zainteresovanih kupaca.
Izvor: Ekapija

BAT kupio preostale akcije u fabrici u Vranju
Kompanija British American Tobacco sa sedištem u Londonu (BAT), kupila je preostale akcije koje nije posedovala u fabrici BAT u Vranju, čime je svoj vlasnički udeo povećala sa ranijih 88,18% na 99,16%, izvestila je vranjska podružnica BAT-a. Prema obaveštenju BAT-a objavljenom na Beogradskoj berzi, kompanija je na osnovu nove ponude za preuzimanje, koja je okončana 10. septembra 2018. kupila akcije po ceni od 1.020 dinara po akciji.
Izvor: Ekapija

REGION:

Crna Gora daje aerodrome u Podgorici i Tivtu pod koncesiju - Tražiće 100 mil EUR unapred
Vlada Crne Gore odlučila je da svoje aerodrome u Podgorici i Tivtu ponudi u koncesiju na razdoblje od 25 do 30 godina, obavestio je poslanike u parlamentu ministar saobraćaja Osman Nurković. Prema predlogu koncesionog ugovora, uz ostalo, planirano je da se od koncesija za te aerodrome unapred naplati 100 mil EUR, dok će se koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines.
Izvor: b92

INO:

Oporavak na Apple vodio Dow indeks preko 100 poena u plus, Evropa pod pritiskom, ECB i BoE zadržali kamatne stope nepromenjenim
Rast na Applovim akcijama juče je bio glavni pokretač za kretanje indeksa na Wall Streetu u pozitivnom smeru. Pored toga, podaci o inflaciji koja je niža od očekivane (0,2%, naspram predviđanih 0,3%) takođe su uticali na to da sentiment tokom dana bude pozitivan. Dow je skočio preko 100 poena, tačnije 0,57%, dok ej S&P500 dobio 0,5%. Nasdaq je bio u plusu od 0,8%.
Apple je bio aktuelna kompanije juče a razlog tome je nova paleta iPhona koja je kompanija predstavila u toku dana. Akcija je dobila 2,4% na dnevnom nivou.
Evropa je dan završila u minusu, premda je inicijalni trend bio pozitivan. U fokusu investitora su uglavnom bile odluke iz centralnih banka a ređe korporativne novosti. Stoxx600 izgubio je 0,15%.
Akcije poznatog proizvođača guma, Michelina juče su skočile preko 3,5% pošto je kompanija potvrdila svoja očekivanja za tekuću godinu, što je očito bilo dovoljno za pozitivnu reakciju na tržištu. Sa druge strane Rubis, francuska naftna kompanija, izgubila je 10,5% nakon objave svojih polugodišnjih rezultata, koji su očito razočarali investitore.
Odluke centralnih banka bile su pažljivo praćene. Igrom slučaja, čak tri banke su objavile odluke o referentnim kamatnim stopama i to ECB, Bank of England i turska Centralna banka. ECB i BoE su odlučili da stope zadrže bez promene kao što se i očekivalom dok je Centralna banka Turske podigla stopu na 24%, naspram ranijih 17,7%, očito u pokušaju da obuzda krizu nacionalne valute.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »