Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 10.10.2018

Datum objave: 10.10.2018

SERBIA:

EBRD razmatra davanje zajma do 100 mil EUR koncesionaru beogradskog aerodroma
Evropska banka za obnovu i razvoj razmatra odobravanje zajma do 100 mil EUR za koncesionara Aerodroma Nikola Tesla u Begoradu, izjavila je danas direktorka za transport u EBRD Sju Baret. EBRD trenutno razmatra i zajam u iznosu do 100 mil EUR za koncesionara aerodroma Beograd, ove godine. Ti zajmovi će dovesti do ukupnog nivoa zajmova koje je EBRD odobrila saobraćajnom sektoru u Srbiji na jednu milijardu evra - rekla je Baret u Železnicama Srbije gde je potpisan ugovor o garanciji za Projekat tehničko-putničke stanice Zemun - Faza 2, čija je vrednost 22 mil EUR.
Izvor: Ekapija

MMF podigao prognozu rasta srpske ekonomije na 4% za 2018
Međunarodni monetarni fond (MMF) zvanično je povećao prognozu privrednog rasta Srbije za 2018. godinu sa ranijih 3,5 odsto na 4,0 procenta u najnovijem, jesenjem izveštaju "Perspektive svetske ekonomije". MMF je zadržao projekciju rasta srpskog BDP-a za narednu godinu na 3,5 odsto, dok za 2023. godinu prognozira ubrzanje na 4,0 procenta, prema publikaciji objavljenoj na sajtu Fonda povodom godišnje konferencije MMF-a i Svetske banke u mestu Nusa Dua u Indoneziji, koja je počela danas i trajaće do 14. oktobra.
Izvor: Blic

Srbija među prve tri zemlje u Evropi po onlajn radnicima
Sve veći broj mladih, visokoobrazovanih ljudi u Srbiji se zapošljava na digitalnom tržištu. Procenjuje se da je u našem regionu čak 20.000 radnika koji zarađuju posredstvom interneta. Oni na globalnim platformama uglavnom pružaju usluge iz sektora informacionih tehnologija, softverske, kreativne industrije. Oni, recimo, izrađuju veb-sajtove, održavaju socijalne mreže, prevode, podučavaju, pišu. Prema prošlogodišnjem indeksu onlajn rada i podacima Svetske banke iz 2015. godine, Srbija je u prvih 20 zemalja po broju zaposlenih posredstvom interneta.
Izvor: Ekonomski.net

REGION:

NLB predala dokumentaciju i zhatev za IPO
Slovenačka NLB banka završila je i pripremila dokumentaciju za svoj potencijalni IPO na berzama u Ljubljani i Londonu. Dokumentacija je predata takozvanom Info Storage sistemu u Sloveniji, objavila je banka na sajtu LJSE.
Izvor: SeeNews

INO:

S&P500 nastavlja pad uzrokovan porastom kamata, Evropske berze u plusu uprkos tenzijama oko budžeta u Italiji
Indeksi u Americi juče su ponovo bili pod prodajnim pritiskom. Razlog, isti kao i ranijih dana, novi rast kamatnih stopa i njihovi rekordni nivoi još od 2011 godine. S&P500 je izgubio 0,14% a Dow 0,21%. Nasdaq je uspeo da završi dan uz simboličan plus od 0,03%.
Kamatna stopa na desetogodišnje trezorce dogurala je do 3,2%. Njen rast investitori percipiraju kao negativni faktor u smisli ograničavanja rasta profita i dividendi, te je sentiment u tim situacijama po pravilu negativan.
Značajnih korporativnih dešavanja nije bilo. Očekuje se početak objave rezultata za treći kvartal a prvo će veće banke poput J.P. Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i Walgreens Boots Alliance izaći sa novim podacima.
Evropske berze završile su dan u plusu, uprkos još uvek postojećim tenzijama oko budžeta u Italiji. Pan-evropski Stoxx600 je završio dan rastom od 0,26% a većina sektora završila je u zelenom.
Od individualnih korporativnih dešavanja izdvajamo nemački Wirecard koji je skočio 9,6%. Ovo je došlo nakon što je firma objavila da očekuje da se profit uveća čak šest puta do kraja sledeće dekade, a zbog predstojećeg buma u e-commerce operacijama i digitalnim plaćanjima.
Britanski Sage je pak izgubio 1,5%, nakon što je Barclays banka izdala preporuku za akciju na „u skladu sa prosekom“, što je niže od ranijih „bolje od proseka“.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »