Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 12.10.2018

Datum objave: 12.10.2018

SERBIA:

Vrednost brenda Srbija porasla 17% na 40 mlrd USD
Vrednost brenda Srbija procenjena je na 40 mlrd USD, što je porast od 17% u odnosu na prošlogodišnjih 34 mlrd USD, prema najnovijem izveštaju Države kao brendovi za 2018. koji objavljuje globalna konsultantska kompanija Brand Finance. Srbija se tako popela za jedno mesto u odnosu na 2017. godinu, zauzevši 80. poziciju na novoj rang listi među 100 država sveta koje su vrednovane kao brendovi.
Izvor: Ekapija

Lidl otvorio 16 prodavnica u 12 gradova Srbije - Investirano 205 mil EUR
U 12 gradova Srbije juče je, tačno u 8 sati ujutro, otvoreno 16 prodavnica nemačkog maloprodajnog diskontnog lanca Lidl. Investicija nemačke kompanije u Srbiju dostigla je 205 mil EUR. Zaposleno je 1.500 radnika, a među 1.500 artikala na rafovima Lidla, 350 je domaće proizvodnje.
Izvor: Ekapija

Devizne rezreve NBS u spetembru iznosile 11, 1milijarde EUR
Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju septembra iznosile 11,1 milijarde evra, što je za 153,2 miliona evra manje nego na kraju avgusta. Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 191 odsto i oko šest meseci uvoza robe i usluga, što je gotovo dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama. Smanjenje deviznih rezervi u septembru u celosti je rezultat nastojanja države da u ambijentu ostvarenih dobrih fiskalnih rezultata nastavi proces smanjivanja svojih deviznih obaveza (neto 193,7 miliona evra) po osnovu kredita i hartija od vrednosti, što doprinosi daljem smanjenju javnog duga i poboljšanju njegove valutne strukture.
Izvor: NBS

REGION:

Delegacija Republike Srbije na Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke
Delegacija Republike Srbije, koju predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, prisustvovaće Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, koja se održava od 8. do 16. oktobra na Baliju u Indoneziji. Delegacija Srbije, koju čine predstavnici Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija, učestvovaće na Godišnjoj skupštini od 10. do 15. oktobra. Glavne teme razmatranja na Godišnjoj skupštini biće kretanja i izgledi u svetskoj ekonomiji, razvoj na svetskim finansijskim tržištima i ključni izazovi ekonomskih politika. Posebna pažnja biće posvećena digitalizaciji i novim tehnologijama, odnosno njihovoj pravovremenoj primeni i kontinuiranom razvoju, kako bi se postigao dugoročno održiv privredni rast.
Izvor: NBS

INO:

Nastavljen oštar pad globalnih indeksa
Oštar pad koji je započeo u sredu na vodećim svetskim berzama nastavljen je i juče. S&P500 korigovan je za dodatnih 2% a Nasdaq za 1,3%. Dow je bio u misu od 2,1%. Generalno postoje tri vodeća razloga za ovakva trenutna dešavanja na tržištima. Prvi je rast kamatne stope na desetogodišnje američke trezorce (što je uvek pretnja korporativnim profitima i iznosima dividendi), drugi je nedavno objavljeno očekivanje MMF-a da rast globalne ekonomije opet usporava i treći je korekcija na tehnološkim akcijama usled, kako se veruje, njihovog preteranog rasta od početka godine i već visokih valuacija.
Značajnijih korporativnih dešavanja nije bilo a investitori sa nestrpljenjem očekuju otvaranje sezone objava za treći kvartal. Danas će rezultate objaviti neke od najvećih banaka poput J.P. Morgana i Citigroup.
Evropa je takođe u sodinim minusima, pošto se talas pada iz Amerike neminovno preneo i na ovo tržište. Stoxx600 izgubio je juče 1,95%.
Od korporativnih dešavanja iz Evrope, svakako je najznačajnija vest da je nemački Dialog Semiconductor skočio 16,58% nakon što je objavila novi ugovor sa Applom vredan čak 600 miliona USD.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »