Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 02.11.2018

Datum objave: 02.11.2018

SERBIA:

Srbija pala na 48. mesto Doing Business liste
Srbija se ove godine, među 190 zemalja sveta, nalazi na 48. mestu po lakoći poslovanja u odnosu na 43. mesto u prošlogodišnjem izveštaju, iako joj je povećan ukupan broj bodova po lakoći poslovanja, navodi se u danas objavljenom izveštaju Svetske banke Doing Business 2019: Trening za reformu. Glavni razlog ovog pada u rangiranju je brži napredak koji su druge zemlje ostvarile po pitanju regulisanja svog poslovnog okruženja, saopšteno je iz Svetske banke.
Izvor: Ekapija

EBRD povećala prognozu rasta BDP naše zemlje za ovu godinu sa 2,9 odsto na 4,2 odsto
Evropska banka za obnovu i razvoj povećala je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2018. godinu za 1,3 procentna poena, sa 2,9 odsto, iz maja, na 4,2 posto. U najnovijem izveštaju objavljenom danas na sajtu ove finansijske institucije, EBRD je zadržao projekciju privrednog rasta Srbije za 2019. godinu na ranijem nivou od 3,5 procenata.
Izvor: NBS

Srbija pouzdan partner italijanskim kompanijama
Italija je jedan od vodećih investitora u Srbiji, italijanska ulaganja su dostigla preko 800 miliona evra, ali je Srbija i dalje otvorena za nova ulaganja i partnerstva sa italijanskim kompanijama. S druge strane, kada se pogledaju pojedinačne kompanije koje su investirale, italijanske firme se nalaze na drugom među prvih pet mesta po veličini investicija, istakla je Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose Privredne komore Srbije.
Izvor: Novosti

REGION:

KMBN: Komercijalna banka postigla 6,5 milijardi RSD neto profita za prvih 9 meseci tekuće godine
Komercijalna Banka (KMBN), ostvarila u prvih devet meseci tekuće godine neto profit od 6,5 milijarde RSD, što jeste za 6% manje nego godinu dan ranije, ali ako se uzme u obzir da je ovoga puta izostao vanredni poreski dobitak, onda je sam rezultat bolji i od prošlogodišnjeg. Profit pre oporezivanja iznosi takođe 6,5 milijarde RSD, što je bolje od 5,7 milijarde iz devet meseci 2017. Neto prihod od kamata je praktično stagnirao tj. ostvario rast od tek 1,3%, dok je neto prihod od naknada i provizija uvećan za 2,8%. Poboljšani nivo profita pre oporezivanja rezultat je dobitaka na operacijama sa hartijama od vrednosti i dobroj kontroli troškova. Aktiva banke porasla je u toku godine za 5,4%, uglavnom zato što je došlo do porasta nivoa odobrenih kredita za 2,15% kao i porasta plasmana u hartije od vrednosti za 12,4%.
Izvor: KMBN, Ilirika

INO:

Američki indeksi ostaju na tragu oporavka, Evropa u plusu, BoE zadržala kamatu nepromenjenom
Indeksi na Wall Streetu juče su se dodano opravili, pošto je pozitivan sentiment na tržištu bio podržan komentarima Trampa o mogućem napretku o trgovinskim odnosima SAD i Kine. Dow je dobio 1%, S&P500 1,1% a Nasdaq 1,8%.
Značajnijih objava nije bilo. Do sada je 77% kompanije iz S&P500 indeksa koje su objavile rezultate za treći kvartal imalo bolje brojke od očekivanih.
Od makro podataka izdvajamo da je broj onih koji su na nedeljnom nivou prijavili nezaposlenost iznosio 214,000 što i dalje ostaje među najnižim nivoima još od 1973.
Evropske berze bile su u četvrtak u plusu, a investitori na oku drže rezultate kompanija. Stoxx600 je dobio 0,24%, mada su sektori završili u različitim pravcima.
Sektor telekoma bio je najbolje performiran, pošto je BT objavio da podiže svoja očekivanja za predstojeći period. Akcija je dobila 8,6% na vrednosti i vodila je skok celog segmenta telekom kompanija.
Švajcarska banka, Credit Suisse izgubila je skoro 2,1%, pošto je objavila profit niži od očekivanog, iako je on bio za 745 veći nego prošle godine.
Bank of England je na jučerašnjem sastanku odlučila da referentnu kamatnu stopu zadrži bez promene ali je nagovestila da bi proces Brexita mogao da ubrza njenu odluku da otpočne lagano podizanje iste.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »