Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 05.11.2018

Datum objave: 05.11.2018

SERBIA:

Erste banka u trećem kvartalu 2018. zabeležila dvocifren rast kredita i depozita - Nivo nenaplativih zajmova pao na 1,8%
Na kraju trećeg kvartala 2018. godine, stanje kredita Erste banke plasiranih stanovništvu i mikro klijentima uvećano je za 27,2% u odnosu na kraj prethodne godine, i iznosi 64,59 milijardi dinara. U poređenju sa krajem 2017. i stanja depozita stanovništva i mikro klijenata su takođe zabeležila rast, za 11,9%, i iznose 63,19 milijardi dinara. U pogledu operativnog poslovanja, banka je sa trećim kvartalom 2018. godine ostvarila 7% više operativnih prihoda u odnosu na isti period prošle godine, dok su i operativni rashodi viši za 11,6%. U odnosu na isti period 2017. godine, operativna dobit banke je niža za 1,4% i iznosi 2,11 milijardi dinara, dok je na kraju trećeg kvartala 2017. banka ostvarila 2,14 milijardi dinara operativnog rezultata.
Izvor: Ekapija

AERO: Na beogradskom aerodromu pola miliona putnika u oktobru
Na Aerodromu "Nikola Tesla" (AERO) opsluženo je u oktobru ukupno 495.881 putnika, što je uvećanje od tri odsto u odnosu na isti meces prošle godine, a zabeležena su i 5.284 poletanja i sletanja, saopšteno je iz beogradske vazdušne luke. To je 26. uzastopni mesec kako beogradski aerodrom beleži povećanje broja putnika i mesečne rekorde u broju usluženih putnika.
Izvor: Tanjug

U Srbiji najveći evropski skup iz oblasti osiguranja 2020.
Udruženje osiguravača Srbije organizovaće 2020. Međunarodnu konferenciju auto-osiguranja, skupštinu Sistema zelene karte i godišnju Konferenciju motornih direktiva EU, što će te godine biti najveći događaj u oblasti osiguranja u Evropi. Odluka da Udruženje osiguravača Srbije bude domaćin konferencije, koja će prvi put biti održana u novom formatu, doneta je jednoglasno na Skupštini Sistema zelene karte održanoj u Madridu. Pored predstavnika Nacionalnih biroa osiguranja - Biroa zelene karte iz 48 zemalja, konferenciji će prisustvovati i predstavnici Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete (Compensation bodies) i Informacionih centara pomenutih zemalja, saopštio je UOS.
Izvor: Ekapija

REGION:

Srbija želi organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine!
Ova informacija o zajedničkoj kandidaturi za SP u fudbalu 2030, Srbije, Grčke, Rumunije i Bugarske potvrđena je Telegrafu iz izvora bliskih predsedništvu Srbije. Naime, posle sastanka lidera u regionu, očigledno je dogovoreno da Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska podnesu zvaničnu kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja. Iako će morati da se mnogo poradi na infrastrukturi, već sada može da se napravi predviđanje koji bi stadioni mogli da budu u konkurenciji za organizaciju Mundijala.
Izvor: Telegraf

INO:

Indeksi na Wall Streetu opet u minusu, Evropa u plusu
Indeksi na Wall Streetu petak su završili u minusu, premda je dan otpočeo plusom zbog dobrih novosti sa tržišta rada. Pad na Applu se ključno odrazio na negativni sentiment, koji je preovladao do kraja dana. Dow je izgubio 0,43%, S&P500 je bio u minusu od 0,7% a Nasdaq 1%.
Apple jeste objavio bolje od očekivanih rezultata i po pitanju profita a i prihoda, međutim objavljen je i podatak koji pokazuje da su količine prodatih iPhona bile ispod očekivanih za period trećeg kvartala, tako da je došlo i do pada vrednosti akcije. Kompanija je u petak izgubila 6,6%.
Američka ekonomija dodala je tokom oktobra novih 250,000 zaposlenih, što je bolje od očekivanih 190,000 i to je inicijalno u petak podiglo indekse ali je dešavanje na Apple ubrzo anuliralo taj skok.
Evropa je za razliku od Amerika petak završila u plusu pošto se tamošnji investitori očito nadaju da bi se uskoro mogao postići neki trgovinski dogovor između SAD i Kine. Stoxx je dobio 0,33% a najbolje su prošli bankarski i automobilski sektor.
Erste banka je objavila profit za treći kvartal koji je bolji od očekivanog ali je uprkos tome do kraja dana akcija izgubila 1,2%.
Banke u Italiji su pomno praćene zbog nedavnih stres testova. Banco BMP i Ubi Banca su dobro prošli na tim proverama pa su im akcije stoga dobile u petak po 3% i 3,3% respektivno.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »