Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 06.11.2018

Datum objave: 06.11.2018

SERBIA:

NIIS: Gazprom Energy Holding i NIS početkom 2019. počinje gradnju termoelektrane-toplane
Kako piše Politika, firma Gazprom Energy Holding, ćerka firma Gazproma, početkom 2019. godine počinje gradnju termoelektrane-toplane, koja će svu energiju proizvoditi iz gasa. Plan je da se radovi završe u trećem kvartalu 2020. godine, a prostiraće se na površini oko dva hektara. Reč je o zajedničkom projektu kompanija Gazprom Energy Holding i Naftne industrije Srbije (NIIS), gde će ruski partner imati većinski udeo od 51%, a srpski 49% vlasništva. Radi upravljanja projektom osnovana je i stoprocentna filijala Srpska generacija - Novi Sad - TE-TO Pančevo.
Izvor: Ekapija

Platni razredi ipak tek 2020.
Vlada Srbije odlučila je da odloži primenu dva zakona koja je trebalo da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, reč je o Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i o Zakonu o zaposlenima u javnim službama. To praktično znači da se odlaže primena propisa o platnim razredima do 1. januara 2020. godine.
Izvor: Ekapija

Ministarstvo finansija: Privredni rast u 2018. biće 4,2 odsto
Ministarstvo finansija objavilo je juče da će privredni rast ove godine iznositi 4,2 odsto, a u 2019. godini 3,5 odsto. Prvobitna projekcija privrednog rasta za 2018. revidirana je sa 3,5 odsto na 4,2 odsto na bazi kretanja u prvoj polovini godine, uspostavljenih trendova ključnih varijabli i kratkoročnih makroekonomskih indikatora, navedeno je u Uputstvu za pripremu budžeta u 2019. i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, koje je doneo ministar finansija Siniša Mali.
Izvor: RTV

REGION:

Telekom Srbija postao vlasnik kablovskog operatora Kopernikus Technology
Telekom Srbija zvanično je postao vlasnik 100% udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology. Realizovanom akvizicijom Telekom Srbija povećao je svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30% i time povećao svoje učešće na tržištu televizije za 7%. Od sada će i korisnici Kopernikus Technology imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima koje pruža Telekom Srbija, a kao paket dobrodošlice dobiće 27 novih televizijskih kanala.
Izvor: Telegraf

INO:

Dow u plusu skoro 200 poena vođen Berkshire Hathawayem, Apple oborio Nasdaq, Evropa mešovita
Indeksi na Wall Streetu završili su ponedeljak u različitim pravcima. Dow je dobio skoro 200 poena tačnije 0,76% a S&P500 0,56% ali je Nasdaq izgubio 0,38%.
Razlog rastu Dow indeksa je skok na Berkshire Hathaway od 4,6% a nakon objave rezultata koji su bili bolji od očekivanih. Skok na ovoj akciji povukao je ceo finansijski sektor u plus pa su sve veće banke bile u zelenom. Još jedan faktor za rast indeksa bio je skok na Chevronu od 4% a nakon što je Credit Suisse podigla rejting akcije, citirajući obilje slobodnog keša u kompaniji.
Sa druge strane Nasdaq je bio u minusu, pošto je Apple izgubio preko 2%, baš kao i Amazon. Apple je bio pod prodajnim pritiskom nakon što je Rosenblatt Securities snizio rejting akcije, u iščekivanju nižih prihoda od prodaje iPhona. Amazon je pak bio u minusu zbog izjave Trampa da će njegova administracija ispitati moguće slučajeve monopolskog ponašanja u e-commercu.
Evropski indeksi završili su dan u različitim pravcima a investitori su se uglavnom bavili političkim dešavanjima. Stoxx600 izgubio je simboličnih 0,09%, a sektoru su završili u suprotnim prvacima.
Gledajući na pojedinačne akcije Vopak je dobio 4,7% a Siemens health 2,7%, pošto su obe kompanije objavile bolje od očekivanih rezultata.
Italijanske banke su bile pod prodajnim pritiskom bez obzira što su prošle dobro na nedavnim stres testovima. Naime analitičari veruju da su makro pretpostavke na tim testovima za samu Italiji bile previše optimistične. Banco BPM i Intesa Sanpaolo izgubili su 2 i 1,6%, respektivno.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »