Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 07.11.2018

Datum objave: 07.11.2018

SERBIA:

U budžetu za 2019. godinu 30 milijardi dinara više za infrastrukturu
Uputstvom za pripremu budžeta u 2019. godini predviđeno je značajno povećanje javnih investicija - 30 milijardi dinara više za realizaciju infrastrukturnih projekata. Takođe, u 2019. predviđeno je smanjenje poreskog opterećenje rada ukidanjem doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti na teret poslodavca i tom merom smanjuje se poresko opterećenje prosečne neto plate za 1%, sa 63% na 62%.
Izvor: Ekapija

Najviše subvencija u 2019. godini namenjeno poljoprivredi - Agraru bar 36,2 milijarde dinara
Najviše sredstava po osnovu subvencija za 2019. godinu planira se za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u iznosu ne manjem od 36,2 milijarde dinara, piše u uputstvu za pripremu budžeta koje je objavilo Ministarstvo finansija. U resornom ministarstvu kažu da je u okviru subvencija i budžetskih kredita neophodno preispitati sve programe po osnovu kojih se dodeljuju subvencije i budžetski krediti.
Izvor: Ekapija

Kopernikus kupljen za oko 200 miliona evra
Kompanija Telekom Srbija je kupila Kopernikus Technology za oko 200 miliona evra, što je 1.000 evra po korisniku jer taj lokalni internet i TV distributer ima 200.000 korisnika, objavila je danas Balkanska istraživačka mreža BIRN. Kupovinu 100 odsto udela Kopernikusa danas je objavio Telekom Srbija, ali nije saopštio cenu te transakcije. Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je potvrdila da je odobrila Telekomu da preuzme drugog najvećeg kablovskog operatera za Srbiji.
Izvor: Ekapija

REGION:

ENHL: Energoprojekt prijavio novi posao u Srbiji vredan 711 miliona RSD
Energoprojekt (ENHL) je objavio da je u Srbiji zaključio novi posao vredan 711 miliona RSD. Radi se o projektu rekonstrukcije Karađorđeve ulice i Savskog keja. Rok za realizaciju je 425 kalendarska dana. Posao će biti realizovan u okviru konzorcijuma koji pored Energoprojekta Niskogradnje čine još i domaći Bauwesen i francuski Colas Rails.
Izvor: Belex, Ilirika

INO:

Dow u plusu preko 170 poena – izbori u fokusu, Evropa u crvenom
Indeksi u Americi juče su bili u zelenom a sav fokus investitora bio je na trenutnim izborima za predstavnička tela, te korporativne objave nisu imale značaja. Dow je dobio 0,68%, S&P500 je bio u plusu od 0,6% a Nasdaq je dobio 0,6%.
Pored izbora, investitori nestrpljivo očekuju i sastanak FED-a, koji je zakazan za četvrtak i na kome će se doneti odluka o kamatnim stopama. Očekuje se da ovoga pute neće biti promena ali bi korisnim mogli da se pokažu eventualni komentari o stanju ekonomije u SAD.
Evropske berze završile su dan mahom u misnu, a investitori se i ovde bave uglavnom političkim pitanjima koji se tiču Berxita i italijanskog budžeta. Stoxx600 je izgubio 0,2%.
Od korporativnih objava iz Evrope možda su jedino interesantnije bile objave iz segmenta maloprodaje. Zalando, poznati berlinski maloprodajni lanac je izgubio 8,4%, nakon što se ispostavilo da je ubeležio najmanju stopu rasta prihoda još od kada je osnovan pre 10 godina.
Švajcarski Adecco i Dutsche Post bili su među najbolje performiranim akcijama juče u Evropi pošto su objavili bolje od očekivanih kvartalnih rezultata. Akcije su dobile po 2,9% i 3,4%, respektivno.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »