Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 08.11.2018

Datum objave: 08.11.2018

SERBIA:

Miroljub Aleksić zainteresovan za kupovinu Jubmes banke
Miroljub Aleksić, vlasnik Alco grupe, zainteresovan je za kupovinu državnog udela u Jubmes banci, ali samo pod uslovom da cena bude oko 3,6 mil EUR, saznaje Blic. Pismo o zainteresovanosti za kupovinu 20,1% akcija u Jubmes banci poslala je Aleksićeva kompanija Alfaplam, koja već poseduje 4,99% kapitala banke. Kako saznaje Blic, Aleksić, koji je u Srbiji vlasnik nekoliko luksuznih hotela i uspešnih kompanija, ozbiljan je u nameri da dodatno uđe u vlasništvo ove banke, ali samo pod uslovom da cena bude realna, tržišna.
Izvor: Ekapija

Napredak Srbije u oblasti nekretnina prema Globalnom indeksu transparentnosti
Prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture. Srbija je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, iza Slovenije i Hrvatske koje su zauzele 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. poziciji.
Izvor: Ekapija

Moguće otvaranje direktne linije Beograd-Toronto do kraja 2020. godine - Odluku donosi Air Serbia
Keti Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, u intervjuu za Blic, izjavila je da u naredne dve godine možemo očekivati direktnu liniju Beograd-Toronto. Prošle godine, kako piše Blic, najavljena je finalizacija sporazuma o vazdušnom saobraćaju koji bi omogućio direktan let od Beograda do Toronta. Na pitanje, dokle se stiglo sa tim, ambasadorka Keti Čaba kaže da je Sporazum konačno potpisan u maju ove godine.
Izvor: Ekapija

REGION:

PM Brnabic expects approx. 28 bln dinar budget surplus
Serbian PM Ana Brnabic said Wednesday she was expecting an approx. 28 bln dinar budget surplus at the end of the year. Serbia must work faster and more efficiently and we have learned the lessons from the Foreign Investors Council's White Book and this year's World Bank ease-of-doing-business ranking, she said.
Source: Tanjug

INO:

S&P500 i Dow u uzletu nakon rezultata izbora, Evropa takođe u plusu
Jučerašnji dan je kao i prethodni protekao u znaku sumiranja utisaka sa izbora u Americi i njihovog značaja za dalji tok ekonomije. Tržište je sasvim dobro odreagovalo na ishod glasanja, posle koga su snage u senatu praktično podeljene. Izjava Trampa da je spreman da radi i sarađuje sa demokratama na inicijativama koje bi pomogle ekonomiji da i dalje raste je takođe bila od značaja za pozitivan impuls na tržištu. Dow je dobio solidnih 2,1%, S&P500 je uvećao vrednost za 2,1% a Nasdaq za 2,6%. Korporativna dešavanja nisu bila u fokusu investitora.
Evropske berze su takođe bile pod uticajem sentimenta i ishoda izbora u Americi, pa su i vodeći indeksi bili u zelenom. Stoxx600 dobio je juče 1%, a banke i maloprodajni lanci su bili najbolje performirani.
Ahold Delhaize, maloprodajni lanac, skočio je juče 5% nakon objave rezultata koji su bili bolji od očekivanih. Sa druge strane, poznati sportski brend, Adidas, je izgubio 2,3% iako je izašao sa objavom o povećanim očekivanjima za nivo profita za kraj tekuće godine.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »