Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 09.11.2018

Datum objave: 09.11.2018

SERBIA:

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na nepromenjenom nivou
Na jučerašnjoj sednici, Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,0%. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je, pre svega, imao u vidu očekivano kretanje inflacije i njenih faktora u narednom periodu, kao i efekte dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike. Inflatorni pritisci su ostali niski i u uslovima snažnog privrednog rasta. Inflacija je nastavila da se kreće u granicama cilja i u septembru je iznosila 2,1%. I prema novembarskoj centralnoj projekciji, međugodišnja inflacija će ostati niska i stabilna u granicama cilja (3,0 ± 1,5%) do kraja perioda projekcije, tj. u naredne dve godine.
Izvor: NBS

Uskoro rešenje za Ikarbus, Lastu, BIP, FAM Kruševac i Luku Novi Sad
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će uskoro uslediti privatizacija ili pronalaženje strateških partnera za pojedina preduzeća, među kojima su Ikarbus, Lasta, BIP, FAM Kruševac, Luka Novi Sad. U ovom trenutku radimo na rešavanju pitanja Ikarbusa, Laste, BIP-a, FAM Kruševac, Luke Novi Sad... To su neka od velikih imena i ja očekujem da ćemo uskoro imati privatizaciju ili nalaženje strateškog partnera, da oni više ne odlvlače novac iz budžeta, već da ponovo vode brži ekonomski rast Srbije - rekla je Brnabićeva na jučerašnjem predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora u Beogradu.
Izvor: Ekapija

Hainan Airlines ukida liniju Peking-Beograd?
Posle godinu dana kineska aviokompanija Hainan Airlines ukida liniju od Pekinga do Beograda, prenosi sajt Aviatica. Kineska aviokompanija Hainan Airlines ukinuće svoju liniju od Pekinga do Beograda i to već krajem novembra. Vest je preneo specijalizovani sajt za avio linije Routesonline. Kako se navodi, kompanija je ukinula prodaju za svoje letove do Beograda od 26. novembra. Poslednji planirani let na liniji Peking – Beograd biće realizovan u petak, 23. novembra.
Izvor: Ekapija

REGION:

Ograničen najniži kupovni i najviši prodajni kurs evra
Prema odlukama koje je doneo Izvršni odbor Narodne banke Srbije, ograničen je najniži kupovni kurs, odnosno najviši prodajni kurs koji ovlašćeni menjači i javni poštanski operator mogu primenjivati prilikom otkupa, odnosno prodaje efektivnog stranog novca - evra, i to na ±1,25% u odnosu na zvanični srednji kurs dinara prema evru koji važi na taj dan.
Izvor: Ekapija

INO:

FED ostaje na kursu podizanja kamatne stope - indeksi u minusu, Evropa stagnirala
S&P500 i Nasdaq su juče bili u crvenom (-0,25% i -0,50%) nakon najnovijih komentara iz FED-a, dok je Dow uspeo da ostvari simboličan plus od 0,04%. FED nije promenio kamatnu stopu na jučerašnjem sastanku, kao što se i očekivalo ali je jasno najavljeno da se očekuje dalje podizanje stope u nadolazećim periodima, i to je bio razlog blažeg negativnog sentimenta koji je juče prevladao.
Od korporativnih novosti izdvajamo da je Qualcomm izgubio preko 8%, nakon što je kompanija izašla sa slabijim očekivanjima za prvi kvartal fiskalne 2019. godine. Razlog za snižavanje očekivanja je manja potražnja u Kini i manji broj isporuka za Apple.
Disney je juče dobi preko 1%, nakon što je objavio boje od očekivanih rezultata za treći kvartal.
Evropske berze su mahom bez značajnijih promena. Stoxx600 je dobio neznatnih 0,1% a investitori su u fokusu držali odluku i komentare iz FED-a.
Evropske banke su bile solidno performirane, usled dobrih objava rezultata. U prvom redu je bio aktuelan Societe Generale koji je objavio bolje od očekivanih rezultata, pa je akcija dobila 2,1%. Commerzbank je skočila preko 5,4%, uprkos padu profita od 53%. Pad je međutim bio manji od očekivanog pa je to razlog za pozitivnu reakciju na tržištu.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »