Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 30.11.2018

Datum objave: 30.11.2018

SERBIA:

Najveći izvoznici u Srbiji Fiat i Železara
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvih devet meseci ove godine bila je 3,7 mlrd EUR, a najveći izvoznici su Fiat Chrysler automobili (FCA) Srbija, čiji je izvoz bio 654,7 mil EUR i HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare, sa izvozom od 638,3 mil EUR, objavilo je Ministarstvo finansija. Naftna industrija Srbije je na trećem mestu sa izvozom od 398,2 mil EUR, sledi Tigar Tyres iz Pirota sa izvozom od 333 mil EUR. Na spisku su i Robert Bosch iz Beograda sa izvozom 205,8 mil EUR, Petrohemija iz Pančeva sa 181,7 mil EUR, Tetra pak iz Beograda sa 171,8 mil EUR, Grundfos iz Inđije sa 169,5 mil EUR, RTB Bor sa 149,8 mil EUR i Jura korporacija iz Rače sa 147,2 mil EUR.
Izvor: Ekapija

Iz budžeta 70 mil EUR za gasovod preko Srbije
Rasprava o značaju gradnje drugog kraka gasovoda Turski tok preko Srbije nastavljena je i u sredu, 28. novembra, u Skupštini Srbije. Ministar energetike, Aleksandar Antić, istakao je da su u toku intenzivne aktivnosti u pogledu priprema za realizaciju srpske trase magistralnog gasovoda od granice s Bugarskom do Mađarske, za šta je budžetom za 2019. predviđeno 70 mil EUR, prenosi Politika.
Izvor: Ekapija

Fiskalni savet kritičan prema budžetu za 2019
Fiskalni savet Srbije ocenio je da je planirani fiskalni deficit u predlogu budžeta Srbije za 2019. godinu dobar i da će dovesti do daljeg smanjenja javnog duga sa 54 na 51,5 odsto bruto društvenog proizvoda. Međutim, kažu i da je nedovoljno investicija u putnu infrastrukturu, prosvetu i zdravstvo. Kao glavnu kritiku, predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović naveo je da budžet ne predviđa efikasne mere za ubrzanje privrednog rasta i da je nedovoljno izdvajanja u infrastrukturu, prosvetu i zdravstvo.
Izvor: N1

REGION:

Povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru je realno
Povećanje plata zaposlenima u javnom sektoru od 7-12% u 2019. je realno, kaže za TV Prva ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se sa time saglasio i MMF. Mali je na taj način odgovorio na primedbu Fiskalnog saveta da najavljeno povećanje nije opravdano i realno s ozbirom da će plate u javnom sektoru rasti duplo brže nego u privatnom. Dodaje da će od 1. janura naredne godine biti povećane plata u javnom sektoru u proseku od 7 do 12 posto za šta je obezbeđeno dodatnih 33 milijardi u budžetu za narednu godinu.
Source: Novaekonomija

INO:

Dow u minusu u iščekivanju susreta Trampa i Xija, Evropa u plusu, Deutsche Banka izgubila 3,4%
Indeksi u Americi juče su završili danu crvenom, u iščekivanju stanaka Trampa i Xija na samitu G20. Kako prenose kineski mediji, sastanku, tačnije večeri dvojice predsednika, prisustvovaće i savetnik Trampa, Peter Navoro, koji je poznat po izuzetno agresivnim stavovima, te je to navelo investitore na zaključak da nikakav sporazum , bar u formi usmenog, neće biti postignut za sada. Dow je izgubio 0,115, S&P500 0,22% a Nasdaq je bio u minusu od 0,25%.
Od korporativnih dešavanja ponovo je Boeing izazvao pažnju pošto je investiciona kuća Cowen objavila da je po njima ta kompanija broj jeda u aero sektoru za 2019. godine i da bi samo teška ekonomska kriza mogla da poremeti potencijal koji kompanija ima. Akcija je juče dobila 2,7%.
Evropa je juče bili u blagom plusu a investitori i dalje prate poteze većih država na polju trgovinskih odnosa. U prvom redu u fokusu će biti sastanci na samitu G20, kako bi se uočili pomaci u jednom ili drugom pravcu, pre svega u trgovinskim odnosima Kine i SAD. Stzoxx600 je juče dobio 0,2%
Deutsche Banka je bila u fokusu ali iz ne tako dobrih razloga. Naime, policija je upala u sedište ove banke u Frankfurtu, zbog sumnje o pranju novca kroz ovog bankarskog giganta. Akcija je juče izgubila 3,4%.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »