Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 04.12.2018

Datum objave: 04.12.2018

SERBIA:

AERO: Povećan broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla - Neto dobit u prvih 11 meseci porasla za 2%
Broj putnika u novembru na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla bio je za 6% veći, a broj poletanja i sletanja porastao je za 5% u odnosu na novembar 2017. godine, saopšteno je iz ove kompanije. Ostvaren ukupan prihod za period od januara do novembra 2018. godine iznosi 9.064.628.327 dinara i za 12% je veći u odnosu na isti period prethodne godine. Ostvareni rezultati poslovanja pokazuju da je ostvarena neto dobit u iznosu od 3.076.208.777 dinara veća za 2% u odnosu na isti period prethodne godine.
Izvor: Ekapija

EPS-ova struja za privredu poskupljuje 20%
Preduzeća u Srbiji koja struju kupuju od Elektroprivrede Srbije (EPS) dobila su ovih dana nimalo prijatnu novogodišnju čestitku. EPS im je, naime, ispostavio novi komercijalni ugovor za isporuku električne energije u 2019. godini sa cenom višom za 20,2%. Na pitanje zašto struja za privredu mora toliko da poskupi, u EPS-u odgovaraju da se cene usklađuju sa referentnim evropskim berzama, na koje ovo javno preduzeće nema nikakav uticaj. Cene nisu fiksne i menjaju se u zavisnosti od energetskih prilika na kontinentu. Sada, krajem novembra 2018. te cene su na nivou na kojem su bile 2013. godine.
Izvor: Ekapija

Srbija dostavila dokumente za Turski tok - Izgradnja gasovoda do decembra 2019. godine?
U Sekretarijatu Energetske zajednice u Beču potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je Agencija za energetiku Srbije dostavila dokumentaciju u vezi sa projektom izgradnje dela gasovoda Turski tok kroz Srbiju i da je sada u toku evaluacija. Tih 403 kilometra gasovoda u Republici Srbiji, po našim planovima, ako sve bude u redu, trebalo bi da budu gotovi negde do 15. decembra 2019. Godine.
Izvor: Ekapija

REGION:

Svetska Banka izdvaja 200-300 miliona EUR za projekte u Srbiji
Svetska Banka će za projkete u Srbiji u 2019. izdvojiti od 200 do 300 miliona EUR. Jedan se tiče regionalne trgovine, koji će pomoći da Srbija bude povezanija sa regionom, trgovinom. Postoji i projekat za poresku upravu, kao program digitalnog upravljanja, koji će iduće godine da dospe. Konačno postoji projekat u poljoprivredi.
Izvor: RTS

INO:

Dow skočio preko 250 poena nakon dogovora SAD i Kine od prekidu trgovinskih tenzija u narednih 90 dana, Evropa u plusu, vođena skokom na automobilima i rudarskim kompanijama
Indeksi na Wall Streetu su juče završili dan u zelenom pošto su se Tramp i kineski predsednik Xi, dogovori da dve strane obustave trgovinski rat na period od 90 dana, u nadi da će za to vreme doći do neke vrste dogovora oko budućih odnosa. Tržišta su odmah reagovala pozitivno na ovu novost pa je Dow dobio 1,13%, S&P500 je bio u plusu od 1% a Nasdaq je skočio 1,5%.
Posebnih korporativnih dešavanja nije bilo i svo je tržište bilo fokusirano na objavljenu vest u vezi odnosa SAD i Kine. U skladu sa tim juče su u prvom redu na vrednosti dobijale akcije koje su direktno izložene ovom trgovinskom odnosu poput Boeinga, Catrepillara, Appla, Forda, General Motorsa.
Evropske berze startovale su nedelju i mesec decembar, pošto je nakon sastanka Tarmpa i Xija došlo do naznaka da će bar privremeno biti obustavljene dalje trgovinske tenzije između Kine i SAD-a. Stoxx600 je skočio 1,6%.
Bazični resursi bili su dobro performirani kao i auto sektor, pošto se oni smatraju osetljivim na trenutno postojeće trgovinske sporove, te su dobre vesti sa tog polja progurale ove sektore. Antofagsta, Glencore i Anglo American su od kompanija iz rudarskog sektora, skočili redom preko 65, dok su iz auto sektora dobro bili performirani Diamler, Valeo i Faurecia, dobivši preko 7% svaki.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »