Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 24.12.-28.12.2018

Datum objave: 31.12.2018

Protekla i ujedno i poslednja nedelja u sezoni 2018 na BELEXu je završena u pozitivnom tonu. Indeks BELEX15 je dobio 1% a BELEXline 1,4%, promet na akcijama nešto malo više od 1,9 miliona EUR.

Najtrgovanija hartija nedelje bio je Aerodrom Beograd (AERO) sa prometom od 60,9 miliona RSD a praćen je bio NIS-om (NIIS), na kome je ostvaren promet od 51 miliona RSD. NIS nije imao cenovnu promenu a AERO je izgubio simboličnih 0,61%.

Apsolutni dobitnik nedelje bio je Energoprojekt (ENHL), obzirom da je skočio 11,3%. Njegova zavisna kompanija, Energoprojekt niskogradnja Beograd, u konzorcijumu sa preduzećem CCEQO iz Perua, potpisala je sa ministarstvom privrede ove zemlje Ugovor za realizaciju projekta Irigacioni sistem San Antonio, Huarango, Jean, Peru. Vrednost ugovora iznosi 8.913.473 EUR, a vrednost radova koje će izvoditi Energoprojekt niskogradnja iznosi 6.250.031 EUR.

A prema pisanju lokalne štampe novi privatizacioni savetnik Komercijalne banke biće francuska konsultantska kuća Lazard, koja je već angažovana na nekim velikim poslovima u Srbiji. Lazard je savetovao državu u vezi sa koncesijom Aerodroma Nikola Tesla, koju je dobio francuski Vinci Airports, a ta kompanija savetovala je i Telekom Srbija prilikom neuspešne privatizacije 2015 godine. Komercijalna je dobila protekle nedelje 1,9% na vrednosti.

Sa makro strane, imamo objavu da je godišnji realni rast bruto domaćeg proizvoda u 2018. iznosio 4,4% i bio je vođen investicijama, izvozom i održivim rastom finalne potrošnje. Ukupna industrijska proizvodnja povećana je za 2,0%, poljoprivredna proizvodnja za 16,3%, a dvocifrenu stopu rasta zabeležilo je i građevinarstvo.

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »