Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 04.01.2019

Datum objave: 04.01.2019

SERBIA:

Stopa nezaposlenosti u Srbiji se približava EU proseku
Ove godine Srbija se može približiti željenom cilju da stopa nezaposlenosti bude ispod 10 odsto, izjavio je Zoran Martinović, direktor NSZ. Prema Marinovićevim rečima, Srbija se može približiti evropskom proseku, jer sadašnja stopa 11,3 odsto ohrabruje da je to moguće. Gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije, prvi čovek Nacionalne službe za zapošljavanje rekao da je Vojvodina to već uradila krajem prošle godine, napominjući da je potrebno smanjiti regionalne razlike, koje su velike, i tako dostići cilj vlade i celog društva.
Izvor: b92

Završni razgovori o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom
Završni razgovori o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom počeće naredne nedelje, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. On je za TV Pink rekao da očekuje da će sporazum s Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, Jermenijom i Kirgistanom biti zaključen pre posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, 17. januara. Dodaje da je usaglašen veći deo teksta sporazuma, ali da je ostalo još nekoliko stvari za koje je Srbija zainteresovana - meso, određene vrste alkoholnih pića, sirevi, cigarete, šećer, automobili.
Izvor: Ekapija

Srbija kupuje zlato - U trezoru NBS 20 tona rezervi plemenitog metala
Narodna banka Srbije ima više od 20 tona deviznih rezervi zlata u trezoru, izjavila je guverner Jorgovanka Tabaković. Ona je gostujući na TV Prva na pitanje da li će poslušati predsednika Srbije koji je sugerisao da NBS treba da kupuje zlato odgovorila: "Naravno", i dodala da NBS to već čini, ističući da je važna sigurnost.
Izvor: Ekapija

REGION:

Novi vlasnik RTB Bora kupio i kompaniju za istraživanje zlata u Srbiji
Novi većinski vlasnik RTB Bora, kineska kompanija Ziđin, postala je novi vlasnik kanadske kompanije Nevsun koja ima istražna prava za bakar i zlato u Srbiji. Kompanija Ziđin majning saopštila je da je ponuda za kupovinu svih emitovanih akcija i akcija u opticaju kompanije Nevsun, po ceni od šest kanadskih dolara po akciji, bila uspešna. Nevsun je kompanija koja se bavi preradom teških metala, a u Srbiji posluje posredstvom kompanije Rakita eksplorejšn i trenutno sprovodi projekat Čukaru Peki u Boru, nalazište bakra svetske klase u Srbiji, koje je od izuzetne vrednosti i potencijala za Srbiju.
Izvor: Novaekonomija

INO:

Apple snizio očekivanja za prvi kvartal i žestoko oborio indekse, Evropa u padu iz istog razloga
Četvrtak je na berzama u Americi završen prilično loše uz solidan pad vodećih indeksa. Glavni razlog za novo posrnuće na berzama je to što je Apple snizio očekivanja za prvi kvartal, što se tumači kao još jedan razlog za uverenje da definitvno dolazi do usporavanja globalnog rasta. Pored ovog faktora, juče je objavljen i podatak o proizvodnji u Americi, koji je lošiji od očekivanog.
Dow je izgubio 2,8%, S&P500 je bio u minusu o d 2,4% a Nasdaq čak od 3%. Apple je naime saopštio da očekuje da prihodi za prvi kvartal budu na nivou od oko 89 milijarde USD, što je niže nego ranije najavljenih 89-93 milijarde USD i niže od očekivanja analitičara koji su ih predvideli na oko 91,3 milijarde USD. Kompanija za promene izgleda krivi slabije performanse poslovanja u Kini.
Indeks industrijske proizvodnje u SAD dogurao je do vrednosti od 54,1 u decembru a to je niže nego očekivanih 57,9, pa je to bio još jedan faktor za negativan sentiment na tržištu juče.
Evropske berze su takođe bile pod prodajnim pritiskom, zbog objava iz Appla. Stoxx600 je izgubio 0,9%. Najpogođeniji je bio tehnološki sektor, obzirom da jedan broj kompanija u njemu ima konekcije sa Applom. U prvom redu, u padu su bili AMS, austrijski proizvođač čipova, koji je izgubio 23% i švajcarski STMicroelectronics as gubitkom od 12%.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »