Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 09.01.2019

Datum objave: 09.01.2019

SERBIA:

AERO: Saša Vlaisavljević će kontrolisati koncesiju beogradskog aerodrome
Vlada Srbije uskoro treba da formira državni tim za kontrolu koncesije koja je data francuskoj kompaniji Vinci, na čijem čelu će biti dosadašnji direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, koji će istovremeno ostati i na čelu AD Nikola Tesla, piše Blic. Razlog za formiranje vladinog tela je činjenica da država ostaje vlasnik aerodroma Nikola Tesla, pa mora da ima uvid kako se realizuje ustupljeno pravo za njegovim upravljanjem, navodi list. Vlaisavljević je dobio zadatak, piše Blic, da postavi postulate delovanja državnog tela za kontrolu koncesije, a nakon toga će se povući i, kako se navodi, preći na novu funkciju.
Izvor: Ekapija

Telekom Srbija kupio još dva kablovska operatora
Telekom Srbija kupio je još dva kablovska operatora - "Radijus vektro" i "AVcom", a pregovaramo sa još pet manjih i očekujemo da se u prvom kvartalu ove godine završe i te akvizicije, rekao je u intervjuu za Blic koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe" i direktor Mtela Vladimir Lučić. Kako je rekao, kupovina kablovaca je uslov za realizaciju razvojne strategije "Milion plus", kojom treba da dođu do više od milion korisnika televizije i interneta.
Izvor: Telegraf

I dalje padaju cene goriva - Čeka se povećanje akciza
Cene goriva u Srbiji su prvih dana nove godine nastavile put istom, silaznom linijom, započetom sredinom prošlog decembra. Tako je benzin od 95 oktana pojeftino za dinar do dinar i po i na velikom broju pumpi prodavan je za 144,20, dok je evrodizel pojeftinio za dinar i po do dva dinara, pa je prodavan i za 158,90 dinara za litar. Ukoliko ne bude većih potresa na globalnom tržištu, cene derivata bi mogle da budu još niže, iako se očekuje povećanje akciza, odnosno njihovo zakonsko usklađivanje sa rastom cena na malo.
Izvor: Ekapija

REGION:

MK Group većinski vlasnik Aerodoroma Portorož
Kompanija MK group postala je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, tako što je krajem prošle godine, Hotel Palace Portorož koji posluje pod okriljem MK Group-a, preuzeo većinski udeo u tom aerodromu, saopšteno je iz MK Group-a. Odluka o kupovini većinskog dela Aerodroma Portorož u skladu je sa strateškim planovima kompanije. Aerodrom je jedan od nosilaca razvoja, kako Portoroža kao sveobuhvatne turističke destinacije, tako i celokupnog turizma na slovenačkoj obali. Radi ispunjenja tog cilja, sledi i strategija daljeg razvoja aerodroma", istakao je Nikola Avram, direktor hotelske divizije MK Group.
Source: Ekapija

INO:

Dow skočio dodatnih 200 poena, Evropske berze u plusu, Carrefour skočio 2,7%
Još jedan dan u zelenom za američke indekse. Investitori i dalje ostaju umereno optimistični po pitanju pregovara SAD-Kina ali i skok na Apple i Amazonu je prilično uticao na dobar sentiment. Dow je dobio 1%, isto koliko i Nasdaq a S&P500 je bio u plusu od 0,97%.
Apple je juče skočio 1,9%, pošto je direktor kompanije, Tim Cook pokušao da razuveri tržište i investitore u prilično lošu sliku koju oni sada imaju, nakon srezanih očekivanja. Cook naime tvrdi da sami fundamenti i snaga kompanije nikada nisu bili jači nego danas, te da sa izvesnom dozom optimizma gleda na informacije koje mu trenutno stižu o toku pregovora SAD i Kine.
Sa druge strane, Nvidia i Applied Materials izgubili su 2.5% i 4.05% respektivno, a Lam Research je takođe bio pod prodajnim pritiskom. Pad na proizvođačima čipova dolazi nakon što je Samsung srezao očekivanja za četvrti kvartal usled pada potražnje za memorijskim čipovima.
Evropske berze juče su bile u plusu, pošto se i na njih preneo sentiment koji je preovladao u Americi u poslednja dva trgovačka dana, a koji je svakako povezan sa tekućim pregovorima SAD i Kine. Stoxx600 je skočio nešto više od 1%, a skoro svi sektori su bili u plusu, osim telekoma.
WM Morrison je izgubio 3%, nakon što se ispostavilo da je promašio predviđanja za svoje maloprodajne prihode za protekli Božić. Sa druge strane, Carefour, koji je takođe poznata maloprodajna kompanija, je skočio 2,7%, pošto je Bank of America povećala rejting akcije.
Hemijska kompanija Sika, izgubila je 4%, nakon novosti da će kupiti svog francuskog rivala Perexa, za 2,5 milijarde USD. Od ostalih novosti, izdvajamo da je Nissan smenio direktora Carlos Ghosna, koji je optužen za finansijske malverzacije.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 »