Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 28.01.-01.02.2019

Datum objave: 04.02.2019

U Americi su svi vodeći indeksi bili u pozitivnoj promeni. Dow je odbio 1,3%, S&P500 1,6% a Nasdaq 1,4%. Glavni generator rasta bila je odluka iz FED-a da ostavi kamatnu stopu bez promene ali i više od toga najava da se neće nadalje žuriti s podizanjem iste. Pored ovoga, nekoliko većih kompanija izašlo je sa objavama rezultata. Apple je objavio bolje do očekivanih rezultata, tačnije brojke su bile bolje od redukovanih očekivanja, premda je prodaja iPhona bila manja od projektovane. Facebook je takođe imao rezultate koji su premašili očekivanja. Amazon je objavio dobre brojke ali je izašao i sa nešto slabijim očekivanjima za 2019. Boeing je objavio rekordne rezultate za kvartal uz izuzetno dobra i pozitiva očekivanja za 2019.

U ovoj nedelji se nastavljaju objavljivanja kvartalnih rezultata, Do sada je oko 45% kompanija iz S&P500 indeksa objavilo rezultat o d čeg skoro 70% iznad očekivanja.

BELEX je završio nedelju takođe solidnim plusevima. BELEX15 je dobio 2,1% a BELEXline 1,4%. Rast indeksa vodili su Komercijalna Banka (KMBN) i Sojaprotein (SJPT). MK Group se odlučila da preuzme preostali manjinski paket u Sojiprotein pa je to i bio glavni razlog skoku akcije na nedeljnim nivou. Komercijalna je pak objavila dao očekuje rekordne rezultate za 2018, premda to i nije bilo neočekivano, pa je sentiment na akciji bio prilično dobar.

Najotrovanija hartija na domaćoj berzi bio je NIS (NIIS), uz promer od 20,6 miliona RSD. Verovatno će ovo biti prva kompanija koja će objaviti rezultate za 2018, krajem februara, mada bi i Komercijalna mogla uskoro izađi sa zvaničnim rezultatima. 
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »