Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 06.02.2019

Datum objave: 06.02.2019

SERBIA:

KMBN: Tender za Komercijalnu banku u maju ili junu 2019.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali juče je rekao da će Komercijalna banka dobiti strateškog partnera, jer nema razloga da država bude suvlasnik te banke. On je za TV Prva kazao da će u sredu (6. februara 2019. godine) biti potpisan ugovor sa francuskim Lazardom koji će biti savetnik Vlade Srbije u privatizaciji Komercijalne banke gde država ima vlasnički ulog od 41,74%. Razne opcije su na stolu, ali je sigurno da će se tražiti strateški partner za Komercijalnu banku. U maju ili junu će biti raspisan tender za pronalaženje strateškog partnera i nadamo se da će taj postupak biti zavšen do kraja godine i nema razloga da država bude suvlasnik te banke - kazao je Mali.
Izvor: Ekapija

Fintel Energija najavila gradnju najvećeg vetroparka u Srbiji i Evropi
Odbor Direktora kompanije Fintel Energija A.D. doneo je odluku o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vetroparkova, među kojima se nalazi i projekat razvoja najvećeg vetroparka na evropskom kontinentu. Generalni direktor kompanije Fintel Energija, Tiziano Giovannetti najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije. Odbor Direktora kompanije Fintel Energija A.D. sastao se po prvi put nakon uspešnog izlaska ove kompanije na Beogradsku Berzu u novembru prošle godine. Akcije kompanije Fintel Energija a.d. uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala. Izlazak na Berzu usledio je nakon procesa Inicijalne javne ponude akcija kompanije Fintel Energija.
Izvor: Ekapija

Pred potpisivanjem ugovor o brzoj saobraćajnici Novi Sad-Ruma
Ugovor za izgradnju brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, jedan od navećih infrastrukturnih projekata u Srbiji, uskoro bi trebalo da bude potpisan, izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović na otvaranju konferencije Vojvodina 2019, čiji je cilj da se utvrde različiti aspekti razvoja pokrajine. Najavljuje se već četiri godine, a početak gradnje više puta je odlagan. Trebalo bi da poveže tri opštine, na čijoj teritoriji živi 400.000 stanovika, i posluje preko 30.000 preduzeća. Saobraćajnica će koštati 400 mil EUR, biće duga 37 kilometara, a planira se izgradnja tunela kroz Frušku Goru u dužini od 3,5 kilometara.
Izvor: Ekapija

REGION:

AERO: Dividende od Aerodroma stižu u martu
Isplata dividendi akcionarima Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu biće moguća tek kad bude usvojen revidirani finansijski izveštaj tog preduzeća, što najranije može da se dogodi u martu, piše današnja "Politika". Navodi se da dividende još nisu isplaćene malim akcionarima Aerodroma "Nikola Tesla", iako je francuska kompanija "Vansi" 21. decembra 2018. tom preduzeću uplatila koncesionu naknadu od 501 milion evra kako bi mogla da preuzme upravljanje aerodromom. Po usvajanju revidiranih finansijskih izveštaja biće završena isplata dividendi, u skladu sa odlukom Skupštine akcionara, svim akcionarima Aerodroma, rečeno je "Politici" u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić. Kako je objavljeno, 83,5 odsto tih akcija pripada državi, a 16,5 odsto malim akcionarima medju kojima su i gradjani koji su dobili besplatne akcije.
Izvor: Beta

INO:

Indeksi u SAD u zelenom u iščekivanju Trampovog obraćanja naciji, Evropa nastavlja uzlaznim trendom
Indeksi na Wall Streetu juče su završili dan u novim plusevima a u iščekivanju Trampovog obraćanja naciji, povodom nedavne blokade vladinih institucija. Dow je dobio 0,68% a S&P500 0,47%, dok je Nasdaq skočio 0,74%.
Objave rezultata ostaju u centru pažnje. Alpahbet, koji je prekjuče posle zatvaranja objavio brojke, koje su boje od očekivanih, je dobio 0,9%. Među objavama, juče su se našla neka manje poznatija imena poput, Seagate Technology i Estee Lauder, koji su takođe objavili bolje o dočekivanih rezultata. Estee Lauder, bio je među većim dobitnicima, obzirom na skok od 11,6%, nakon objave boljih od očekivanih brojki i dobrih procena za profit u 2019. Archer-Daniels Midland, je pak izgubio 5,9%, nakon objave ne tako dobrih podataka.
Evropa takođe nastavlja uzlaznim trendom, a objave rezultata juče su bile glavni fokus ulagača. Stoxx600 je dobio 1,3%, uz FTSE kao jedan od najbolje perforiranih indeksa, obzirom da je skočio 2%, zbog novog slabljenja sterlinga prema dolaru.
Naftni sektor je u Evropi juče bio vrlo dobro performiran, uglavnom zbog dobre objave iz British Petroleuma. Kompanija je naime saopštila da je profit u 2018 porastao 65% u odnosu na 2017. Akcija je dobila preko 5% na vrednosti.
Dobavljač Appla, kompanija AMS je izgubio skoro 7%, nakon saopštenja da očekuje pad prihoda u narednim nedeljama zbog smanjene potražnje za pametnim telefonima.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »