Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 11.02.2019

Datum objave: 11.02.2019

SERBIA:

AERO: Vinci 13. februara predstavlja planove za beogradski aerodrom
Kompanija Vinci, novi koncesioni operater Nikole Tesle, organizovaće svečanost u zgradi aerodromskog terminala 13. februara 2019, kada se očekuje da ta francuska kompanija predstavi svoje planove za beogradski aerodrom, piše portal Tango Six. Događaju će prisustvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a očekuje se da će ovom prilikom javnosti biti prezentovani precizniji planovi obaveznih i drugih infrastrukturnih proširenja koje će Vansi sprovesti. Poslednja posredna informacija o planiranim infrastrukturnim proširenjima i opštim radovima rekonstruisana je iz saopštenja grčke građevinske kompanije Terna. Kako je tu navedeno, Vinci i Terna će u periodu od pet godina izgraditi i unaprediti Nikolu Teslu u vrednosti od 262 mil EUR.
Izvor: Ekapija

U kompaniji Bechtel se nadaju da će izgradnja Moravskog koridora početi 2019. godine
Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i ministarka građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala jе u Londonu s prеdstavnicima kompanija Bеchtеl i Enka o izgradnji i načinu finansiranja Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Prеljinе, vrеdnog oko 800 mil EUR, čimе jе završila dvodnеvnu zvaničnu posеtu Vеlikoj Britaniji. Za Vladu Rеpublikе Srbijе važno jе da krеnеmo u rеalizaciju novog koridora, dugog 110 kilometara. Dvе godinе radimo na projеktno-tеhničkoj dokumеntaciji s jеdnom od najboljih svеtskih kompanija u ovoj oblasti. U narеdnim mеsеcima dogovorićеmo modеl finansiranja projеkta. Volеla bih da u toku godinе krеnеmo u izgradnju, jеr jе to važno za razvoj našе zеmljе - rеkla jе Mihajlovićеva. Majkl Vilkinson, potprеdsеdnik i gеnеralni dirеktor Bеchtеla za Evropu, istakao jе da jе ova kompanija vеoma posvеćеna projеktu izgradnjе Moravskog koridora i zahvalio jе potprеdsеdnici Mihajlović na podršci, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Izvor: Ekapija

Srbija spremna za izgradnju Turskog toka
Izgradnja gasne interkonekcije kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice počeće krajem marta ili početkom aprila, izjavio je danas generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i poručio da ne vidi nijednu primedbu Energetske zajednice koja moze da stopira projekat Turskog toka. Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Bajatović je rekao da se mišljenje Srbije ne razlikuje od mišljenja Energetske zajednice po pitanju energetske bezbednosti i potrebe da postoji takva infrastruktura namenjena pre svega, jugoistočnoj Evropi, ali da različito gledaju na pitanje konkurencije.
Izvor: Ekapija

REGION:

Cilj Telekoma je 1,5 miliona korisnika i triput veći profit
Direktor i koordinator Telekom grupe za internet i multimediju Vladimir Lučić izjavio je da je cilj kompanije da poveća broj korisnika na milion i po. Lučić je za Prvu TV kazao da Telekom sada ima oko 900.000 korisnika, od čega je 680.000 u Srbiji, 150.000 u Republici Srpskoj i 80.000 korisnika u Crnoj Gori. Cilj je, kako navodi, da u Srbiji bude više od milion korisnika, a u cijeloj grupi 1,5 miliona.
Izvor: Ekapija

INO:

Oslabljeni izgledi za postizanje sporazuma SAD-Kina, Dow u minusu, Evropa pod prodajnim priotsiokom
Rok za postizanje konačnog dogovora između SAD i Kine, po pitanju trgovinskih odnosa ističe, a za sada rešenje nije na vidiku. To je bio razlog za nešto slabije performanse indeksa u petak kako u Americi tako i u Evropi. Kako prenosi Wall Street Journal, dve strane još nisu napravile ni koncept papir na osnovu koga bi se moglo videti u čemu se slažu a u čemu se ne slažu. Dow je u petak izgubio 0,25%, S&P500 je bio u simboličnom plusu od 0,07% a Nasdaq je dobio manjih 0,14%.
Evropa je takođe iz razloga nejasnih kretanja po pitanju pregovara SAD i Kine bila u minusu, premda je na loš sentiment uticala i nedavna objava o snižavanju prognoza rasta za rast ekonomija EU zone. Stoxx600 je izgubio 0,54%.
Wirecard je izgubila 12,3%, nakon što je policija u Singapuru saopštila da istražuje njene platne operacije u tom gradu a dan je bio loš i za italijansku Ubi Bancu, koja je objavila rezultate ispod dočekivanja. Akcija ove banke izgubila je u toku petka preko 5% pa je trgovanje bilo suspendovano.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »