Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 14.03.2019

Datum objave: 14.03.2019

SERBIA:

KMBN: Komercijalna banka na "radaru" Rajfajzena?
Na "radaru" mogućih akvizicija Rajfajzen banke Internešenel (RBI) nalazi se i Komercijalna banka u Srbiji, otkriveno je danas na konferenciji za novinare RBI u Beču. Trenutno se u više zemalja centralne i istočne Evrope sprovodi konsolidacija bankarskog sektora u kojem želi da učestvuje RBI, rekao je direktor RBI Johan Štrobel, dodajući da su, s tim u vezi, posebno interesantni Češka, Slovačka, Bugarska i Srbija.
Izvor: Tanjug

Usaglašen tekst sporazuma sa Evroazijskom unijom
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministarka trgovine Evroazijske unije Veronika Nikišina su u utorak (12. marta 2019.) u Moskvi usaglasili konačan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije. Ovom rundom razgovora između Ljajića i Nikišine, rešena su sva sporna pitanja u pregovorima koji traju od 2016. godine. Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da je u Moskvi "dogovoren moderan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini, koji je u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije i principima savremene trgovinske prakse".
Izvor: Ekapija

Početak izgradnje deonice autoputa Preljina-Požega najavljen za proleće 2019.
Na proleće počinje izgradnja deonice autoputa od Preljine do Požege, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Deonica auto-puta Preljina-Požega duga je 30,96 kilometara, radove će izvoditi kineska kompanija China Communications Construction LTD, ugovorena vrednost radova iznosi 450 miliona EUR. Deonica od Kragujevca do Batočine duga je pet kilometara, a početak radova planiran je za kraj marta.
Izvor: Ekapija

INO:

Wall Street u plusu, S&P500 na novom maksimumu u 2019, Evropa u plusu nakon neuspešnog glasanja o Brexitu, Adidias izgubio 3%
Wall Street je juče završio u zelenom uglavnom zbog rasta na tehnološkim akcijama (naročito proizvođačima čipova) a on je bio iniciran dobrim makro objavama. Dow je dobio 0,58%, S&P500 0,69% a i Nasdaq je bio u plusu od 0,69% takođe.
Porudžbine za trajna potrošna dobra, isključujući ona za odbranu, zabeležila su rast u januaru najveći u poslednjih šest meseci – 0,8%. Porudžbine za sva trajna dobra su pak porasle 0,4% dok su analitičari očekivali pad od 0,5%. Pored ovoga, objavljeno je i da je potrošnja za građevinske radove u januaru povećana za 1,3%, što je najveći rast u poslednjih devet meseci dolazi od većeg obima infrastrukturnih radova.
Od korporativnih dešavanja izdvajamo da je J.P. Morgan porastao 0,3%, nakon što je CNBC preneo vest da banka namerava da uđe na neke nove tržišne segment gde je za sada prisutna Bank of America.
Boeing je juče dobio 0,32%. Dan je otpočeo većim rastom ali je nakon novosti da će i SAD i Kanda ostaviti na zemlji sve 737 MAX modele izgubio veći deo skoka.
Evropska tržišta juče su uglavnom bila u zelenom, a u fokusu investitora bilo je odbacivanje plana o Brexitu, u britanskom parlamentu i pojedine objave rezultata. Stoxx600 je dobio 0,5%. Sektor naftnih kompanija bio je najbolje performiran, dobivši 1,5%, usled novog rasta cena koji je posledica nešto manje proizvodnje u grupi OPEC ali i sankcija Iranu i Venecueli do strane SAD-a.
Gledajući na individualne akcije, Adidas je izgubio 3%, nakon što ej objavila da očekuje nešto slabiji rast prodaje u SAD zbog problema sa lancem snabdevanja.
Energetska kompanija E.ON izgubila je 2%, premda je najavila stabilnu poslovnu dobit za 2019 i uvećani profit, jer kako smatra, segment mreža i obnovljive energije bi trebao da neutrališe pad prihoda iz maloprodajnog segmenta.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 »