Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Dnevni izveštaj 12.04.2019

Datum objave: 12.04.2019

SERBIA:

EAEU sa Srbijom u oktobru potpisuje sporazum
Sporazum Evroazijske ekonomske unije (EAEU) o slobodnoj trgovinskoj zoni sa Srbijom trebalo bi da bude potpisan u oktobru 2019. godine, izjavila je članica Odbora Evroazijske ekonomske komisije Veronika Nikišina. „Ove godine smo završili pregovore sa Srbijom i sada pokrećemo proceduru za potpisivanje ovog sporazuma. Nadamo se da ćemo ga potpisati u oktobru“, izjavila je Nikišina na jednoj međunarodnoj konferenciji u Astani, a prenosi ruska agencija Tas s. Navodi i da je EAEU na „samo korak“ od „okončanja pregovora sa Singapurom o zoni slobodne trgovine“ i da taj sporazum želi da potpiše ove godine.
Izvor: Krstarica

NBS devizne rezerve u martu iznosile 11,4 milijardi EUR
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju marta iznosile su 11.440,5 miliona evra, što je za 42,1 milion evra više nego u februaru, odnosno za čak 1.205,2 miliona evra više nego na kraju marta 2018. godine. Povećanje bruto deviznih rezervi u martu ostvareno je u ambijentu znatnog razduženja države (po osnovu deviznih kredita i hartija od vrednosti) i u najvećoj meri je rezultat aktivnosti Narodne banke Srbije na domaćem deviznom tržištu – neto priliv od 77,0 miliona evra (priliv od 105,0 miliona evra po osnovu intervencija Narodne banke Srbije kupovinom deviza na međubankarskom deviznom tržištu i odliv od 28,0 miliona evra po osnovu dodatnih svop aukcija, koje su u februaru uticale na povećanje deviznih rezervi).
Izvor: NBS

REGION:

Krka povećava dividendu za 10,3%, Luka Koper povećala prihode u prvom kvartalu za 8%
Farmaceutska kompanija Krka, saopštila je da će Skupštini akcionara predložiti povećanje dividende, koja će se isplatiti iz prošlogodišnje dobiti za 10,3%, na 3,2 EUR po akciji što daje prinos od 5,3%, bruto. Luka Koper, kompanija takođe listirana na berzi u Ljubljani, saopštila je da je u prvom kvartalu tekuće godine ostvarila rast prihoda od 8% g/g. A prema pisanju slovenačke statističke agencije, tamošnji prihod i individualna potrošnja, po članu domaćinstva je u prvom kvartalu zabeležila pozitivan trend, nasuprot usporavajućem tempu u okruženju.
Izvor: Ilirika, LJSE, Luka Koper, sta.si

INO:

Indeksi na Wall Streetu bez većih promena u iščekivanju početka sezone obaja, Evropa u plusu nakon odluke o odlaganju Brexita
Vodeći indeksi u Americi juče su završili bez značajnijih promena, pošto investitori očito pažljivo očekuju prve objave kvartalnih rezultata, posle kojih su moguća određenija kretanja tržišta. S&P500 je bio bez promene a Nasdaq je izgubio manjih 0,21%.
Od korporativnih dešavanja izdvajamo da je Chiptole izgubio preko 1%, nakon što je investiciona kuća Jafferies snizila rejting akcije u uverenju da je sada sasvim pravilno vrednova, u odnosu na svoje finansijske performanse.
Tesla je izgubio juče skoro 3%, nakon što je objavljeno da će proširenje njegove giga-fabrike, koja se radi u saradnji sa Panasonicom, biti stopirano, zbog očekivanja da će potražnja za njegovim vozilima usporiti.
Evropski indeksi završili su dan u plusevima, nakon što je EU odobrila odlaganje Brexita. Stoxx600 je dobio 0,1%.
Najbolje su juče na evropskim tržištu prošle avio kompanije. EasyJet, Tui i IAG bili su među najbolje performiranim. EasyJet je skočio skoro 9%. Uglavnom je dobar sentiment na ovim akcijama pojava baš zbog odlaganja Brexita.
Izvor: CNBC, Ilirika

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »