Kolačići

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi prikupljanja podataka o posetama. Izaberite opciju »Nastavi« ili na ovom linku isključite upotrebu kolačića. Nastavi
  RS  
ILIRIKA web stranice
ILIRIKA Beograd, SRB
SRpski
ILIRIKA Ljubljana, SLO
Slovenščina English Deutsch Italiano Français русский 仲文 zhongweg
ILIRIKA Skopje, MKD
MAKEDONSKI

Vršilac usluge  

Vršilac usluge portfolio menadžmenta je
ILIRIKA d.d., Slovenska cesta 54a, Ljubljana Slovenija, koja uspešno pruža uslugu individualnog portfolio menadžmenta za klijente više od 20 godina.

Nedeljni pregled 08.04.-12.04.2019

Datum objave: 15.04.2019

Nedelja za nama je na Wall Streetu protekla bez značajnijih promena vrednosti vodećih indeksa. Tačnije, miks negativnih i pozitivnih vesti je onemogućio da se iskristališe jači negativan ili pozitivan trend. Od negativnih novosti to je svakako bila nova prognoza iz MMF, prema kojoj je smanjena procena rasta globalnog BDP na 3,5% za 2019. Od pozitivnijih događaja može se izdvojiti odlaganje Brexita ali i dobri podaci u bankarskoj aktivnosti i izvozu Kine.
 
Na kraju nedelje, JP Morgan je objavio boje od očekivanih rezultata pa je to dalo pozitivna impuls indeksima ali samo toliko da konačna nedeljna promena za S&P500 bude plus 0,5%, dok je za Nasdaq to +0,6%. Dow je gotovo nepromenjen na nedeljnom nivou.
 
Na domaćem BELEX-u indeksi su ostali u blagom uzlaznom trendu. BELEX15 doneo je 0,35% i uglavnom je vođen skokom na Energoprojektu od 4,6%. Specijalnih korporativnih dešavanja nije bilo a fokus investitora na domaćem tržištu verovatno će sada biti na kompanijama koje će odobriti dividende a za koje će presečni dani tek doći. U prvom redu to su Metalac, Fitofaramcija, NIS i Tehnogas.
 

Arhiv

1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 »